30797

Becerikli
Selam arkadaşlar, başlıkta belirttiğim kasaya sahibim ve kasam için fan almak istiyorum. Kasanın yukarısına 240 mm'lik sıvı soğutma takacağım ve ön tarafa 140'lık fan takmayı düşünüyorum; bu yüzden fanlardan beklediğim şey şu: Hem normal kasa fanı olarak hem sıvı soğutma fanı olarak kullanılabilmesi, aynı zamanda aynı modelin hem 120'lik hem 140'lık modelinin olması; mesela Asiahorse Nyota gibi. Görseli şık, tercihen Lian Li, Asiahorse, NZXT F240 gibi fanlar arıyorum. Yani sadece ortası ışıklı düz bir model istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela kasanla birlikte AIO modelini, diğer donanım parçalarını ve fanlara ayıracağın bütçeni net bir şekilde belirtsen konuna daha rahat cevaplar gelecektir :)
Bir de şu anda haftaiçi sabahıyız, okullar var, mesailer var, konulara her an cevap gelmeyebilir. Daha 1 saat olmuş konun açılalı.

Üstte dediklerimi detaylandır, öneri yapayım.

Son düzenleme:
Mesela kasanla birlikte AiO modelin, diğer donanım parçaların ve fanlara ayıracağın bütçeni net bir şekilde belirtsen konuna daha rahat cevaplar gelecektir :)

Bir de şu anda hafta içi sabahıyız, okullar var, mesailer var, konulara her an cevap gelmeyebilir. Daha 1 saat olmuş konun açılalı.

Üstte dediklerimi detaylandır, öneri yapayım.

Bütçe olarak çok bilgim yok açıkçası ama 1K alti olursa daha iyi olur benim için. Diğer parçalar;

• 7500F
  • ASUS tur B850M Plus WI-FI7
  • Trident Z neon 16x2 6000 CL32
  • Ocypus sigma L24 Pro

Ekran kartı PSU henüz almadim.

Tanesi için 1000 mi? Çünkü 2 tane 14, 2 tane de 12'lik 4 fanı 1000'e biraz zor alırsın, istediğin kalite seviyesinde olmaz.

Bahsettiğin markaların tek fanı 1500 lirayı aşabiliyor.

Bir de sana tavsiyem AIO fanlarına şu anda dokunmaman olur. Hele ön intakelerini al, sistemini diz bitir, sonra estetik sete gidersin. Çünkü bütçen sınırsız değil gördüğüm kadarıyla.

Tanesi için 1000 mi? Çünkü 2 tane 14, 2 tane de 12'lik 4 fanı 1000'e biraz zor alırsın, istediğin kalite seviyesinde olmaz.

Bahsettiğin markaların tek fanı 1500 lirayı aşabiliyor.

Bir de sana tavsiyem AiO fanlarına şu anda dokunmaman olur. Hele ön intakelerini al, sistemini diz bitir, sonra estetik sete gidersin. Çünkü bütçen sınırsız değil gördüğüm kadarıyla.

Şu an icin değil hocam evet. Tanesi için 1K düşündüm ama az mi gelir bu sekilde.

RGB mi düz mü olmalı? Bir de kasa ve AIO rengin beyaz mı siyah mı?

Bir de ek olarak şimdi sen fanları setlemek istiyorsun, 2 ön 2 üst dedik, bu kasada 1 tane de F120Q CV geliyor. Onu da değiştirecek misin?

RGB mi düz mü olmalı? Bir de kasa ve AIO rengin beyaz mı siyah mı?

Bir de ek olarak şimdi sen fanları setlemek istiyorsun, 2 ön 2 üst dedik, bu kasada 1 tane de F120Q CV geliyor. Onu da değiştirecek misin?
Fan yaprakları olmasa da kenarları dis hattı renkli olsa daha iyi olur hocam. Siyah sistem tamamen. Kasada gelen fanı da degistirecegim

Fan yaprakları olmasa da kenarları dis hattı renkli olsa daha iyi olur hocam. Siyah sistem tamamen. Kasada gelen fanı da degistirecegim.
Eğer bana sorarsan sadece öne 2 tane al derim ben, 4-5 fana 1'er lira demek 4-5 lira para demek, zaten o fiyata direkt olarak kasa alınıyor. Lian Li'nin 5 fanlı O11D Mini V2 Flow'u 5.3 lira.

Ring RGB oluyor dediğin, eskisi kadar çok yok piyasada ama bakılır.

Thermalright TL-Q12, TL-M12 ve ID Cooling AF-127 alınabilecek modeller o şekilde. Ancak hiçbirinin 14cm versiyonu yok.

Son düzenleme:
Eğer bana sorarsan sadece öne 2 tane al derim ben, 4-5 fana 1'er lira demek 4-5 lira para demek, zaten o fiyata direkt olarak kasa alınıyor. Lian Li'nin 5 fanlı O11D Mini V2 Flow'u 5.3 lira.

Ring RGB oluyor dediğin, eskisi kadar çok yok piyasada ama bakılır.

Thermalright TL-Q12, TL-M12 ve ID Cooling AF-127 alınabilecek modeller o şekilde. Ancak hiçbirinin 14cm versiyonu yok.
Teşekkür ederim hocam öneriniz icin.