ozaan
Çalışkan
Konu Başlıkları Gizle
NZXT underglow kontrolcüsüz nasıl çalıştırılır
Bu led satın aldım ve onu corsair kasada Gigabyte aorus z690 master bağlamak istedim ve oldu herkese yardımcı olur diye paylaşıyorum küçük bir işlemle kullanıma başladım
Bu LED'ler, bir USB bağlantı noktası olan sata gücü gerektiren bir NZXT Control Hub'a bağlanır. ve NZXT CAM Yazılımı. Bundan hoşlanmadım, çünkü çoğunlukla CPU pompası ile RGB Corsair Fan Hub arasında MB'deki USB bağlantı noktalarım kalmamıştı. LED renklerini yönetmek için başka bir USB bağlantı noktasına, başka bir sata gücüne ve başka bir yazılıma ihtiyaç vardı........ bu yüzden bir şans verdim ve modifikasyonla, LED şeridi doğrudan anakart üzerindeki 5v "RGB" bağlantı noktasına takabilirsiniz, bu zaten Gigabyte aorus z690 master MB ışıklarımı Kendi kontrolcü proğramı ile yönetiyordu. ARGB BAĞLANTI NOKTALARINI KULLANMAYIN. BUNLAR 12V'DUR VE LED BOZULUR . Bu, sol pimden 3. boş olan 3 uçlu bir bağlantı noktasıdır. Çoğu uygun şekilde etiketlenecektir.
Ekte bulunan görsel bakablirsiniz
Kabloları çekmek için fişi ters çevirin ve 5v kablo sağ tarafta olacaktır. Sivri uçlu bir nesne kullanabilir (ben cımbız kullandım) ve teli içeride tutan metal tırnağı itip aynı anda aşagı çekebilirsiniz. Bu zor olabilir ve pratik ve sabır gerektirir. Metal klipsler dışarı çıktıktan sonra, bunları kolayca değiştirebilir ve tekrar içeri itebilirsiniz ve yerlerine oturmaları gerekir.
MB üzerindeki "RGB" fişinin yönü soldan sağa +5v | Veriler | BOŞ | Zemin. NZXT LED şeridi tescillidir (şekle git) ve +5v | Veriler | Zemin | Tel S. NZXT LED şerit fişinde yapılan bir değişiklikle, doğrudan MB üzerindeki "RGB" fişine bağlanabilirsiniz. Gördüğünüz gibi, bunun çalışması ve Topraklamayı RGB bağlantı noktasıyla hizalaması için NZXT fişindeki Topraklama ve Kablo S.'nin çevrilmesi gerekir. Teller dışarı çekilebilir ve kolayca değiştirilebilir. Aşağıdaki resimde 5v beyaz şerit kablo soldadır.
Kablolar değiştirildikten sonra, 5v beyaz kabloyu MB üzerindeki 5v J"RGB" pimi ile hizalayabilirsiniz. Bilgisayarınızı çalıştırın ve
Artık bunları ve MB ışıklarını tek bir yazılımla, çok daha az kabloyla ve HUB olmadan doğrudan kontrol edebiliyorum.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: