NZXT N9 X870E neden bu kadar ucuz?

Amazon'dan daha güvenli olur, bir de anakartın BIOS'u nasıldır, sıkıntı çıkarır mı belli olmaz o konularda @Ayhan Dönmez Bey'e danışmadan almamak lazım.
BIOS'tan yana aman aman bir sorunu yok sadece bazen RAM uyumluluğu konusunda sorun yapabiliyor.
ASRock anakart aslında skin geçirilmiş.

İşlemci yakması belki olası ama BIOS'tan sorun çıkması daha olası geldi bana da
Bazı raporlanmış RAM uyumsuzlukları dışında aman aman bir sorununu bilmiyorum ben.

@Carlzberg bazı anakartlar RAM seçiyor, kabul etmiyor misal EXPO açıyorsun sorun yaşıyorsun falan. Bu anakartta da varsa öyle şeyler boş yere sıkıntı. Sırf bu yüzden yine anakart alacak olsam ASUS alacağım en sorunsuz anakart markası.

Aslında şu an almayacaktım anakart ama bunun fiyatını görünce uygun geldi.
Özellikleri iyi ve fiyatı cidden uygun bir anakart.
Sadece bazı risklerin farkında olun alırken yeterli.
Aldığınızda problem yaşamazsanız ne ala çok uyguna çok güzel bir anakart almış olursunuz.
Ama olası bir problemde de bu şimdi nereden çıktı diye şaşırmayın sadece.

Ben özellikle bu sebeplerden ASUS, MSI ve GIGA dışında tercih etmiyorum.
Mümkün mertebe giriş segmentin de uzak durmaya çalışırım.
Benim bakış açıma göre varsın 5080 yerine 5070Ti alayım ama anakartım kalitelisi olsun.

İşlemci yakma muhabbetini şimdi gördüm. Anakart bekleyebilir açıkçası ama bu risk ne kadar yüksek, ona göre almayı düşünüyorum. Eğer her 10 anakarttan biri falansa almayacağım. Aklımda ASUS'un başka anakartı vardı zaten.

Kaç layer PCB yapmışlar bunu, incelemedim daha, Aorus düz seri dengi ise, TUF B850 Neo daha mantıklı olur.

Ben özel bir istatistik bilmiyorum atıyorum 10 karttan 3ü yakar vb. gibi.
Ancak ben şahsen binde bir bile olsa bu riski almayı istemezdim.
Tek bir başlık altında bile birden fazla insan "bu problemi ben de yaşadım" diyorsa orada bir problem vardır ama.

Amazon'dan daha güvenli olur, bir de anakartın BIOS'u nasıldır, sıkıntı çıkarır mı belli olmaz o konularda @Ayhan Dönmez Bey'e danışmadan almamak lazım.

BIOS güncelleme alan bir model, mevcut fiyatı göz önüne alındığında bence tercih edilebilir... Tabii bu fiyata sorunsuz bir kart geleceği de meçhul. Malum firmalar bizim fiyat algımızı arşa çıkardı. Yanma sorunları şu an için eskide kaldı, BIOS güncellemeden EXPO ve PBO açmaması lazım. Yine de her ihtimale karşın bu kartları manuel ayarlayıp voltajları sabitlemekte fayda görüyorum... Yanmalar VSOC ve VCORE kaynaklıydı.

Tek bir başlık altında bile birden fazla insan "bu problemi ben de yaşadım" diyorsa orada bir problem vardır ama.

İlk vakitler ASUS ile başlayan bir serüven bu. Sonrasında kıt yazılımı nedeniyle bayrağı MSI devraldı. Sponsorcular sokete ters taktılar vs. diyerek milleti uyuttu tabii. En son ASRock'ta görüldü, güven zedeleyen hadiseler. 2 voltaj kaynaklı temelde. BIOS güncel kalmak şart.

İfadeler: X99
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…