Anakartı aldım, tüm montajları yaptım. Sistemi kullanmadan önce BIOS'u güncelledim varsayıyorum. Voltaj ayarlarını yapmama gerek var mı? Duruma göre siparişi iptal edip ASUS ROG STRIX X870E-A için beklerim. 25 bin liralık işlemci için riske atmaya gerek yok.

:(

Umarım böyle bir şey yaşanmaz.

Hocam hâlâ sorunsuz kullanıyor musunuz?

Evet geldiği gibi BIOS güncellemesini yaptım ve şu ana kadar bir sorun yaşamadım. İşlemciyi yüke soktum, oyun oynadım bir sıkıntı çıkmadı. 1.5 ay olmuş neredeyse. 9700X kullanıyorum işlemci olarak. Sadece BIOS ekranı biraz uğraştırıyor o kadar.

Evet geldiği gibi BIOS güncellemesini yaptım ve şu ana kadar bir sorun yaşamadım. İşlemciyi yüke soktum, oyun oynadım bir sıkıntı çıkmadı. 1.5 ay olmuş neredeyse. 9700X kullanıyorum işlemci olarak. Sadece BIOS ekranı biraz uğraştırıyor o kadar.
Hocam peki Expo falan açık mı bende aldım aynı anakartı ama hala risk var diyorlar. Nasıl bu tarz bir sorunu çözemediler anlayamadım

Hocam peki Expo falan açık mı bende aldım aynı anakartı ama hala risk var diyorlar. Nasıl bu tarz bir sorunu çözemediler anlayamadım
Anakartın işlemci öldürmemesi için BIOS ayarlarından NB/SOC voltajını 1.2v'ye manuel olarak kilitliyorsunuz olay çözülüyor.

Bu olayın nedeni, PC'yi açtığınızda anakart ramleri training ederken o voltaj 1.8-1.9'lara kadar çıkıp işlemcinin bellek kontrolcüsünü yakıyordu.

Sen manuel müdahale edip kilitlersen mis gibi olur.

Anakartın işlemci öldürmemesi için BIOS ayarlarından NB/SOC voltajını 1.2v'ye manuel olarak kilitliyorsunuz olay çözülüyor.
Hocam aynısını yapan kişilerin işlemcisi yinede bozulmuş Reditte okudum. Asus falan 2 ayda bitirmişti bunlar daha 1 yıl olacak hala bitiremediler, umarım yılbaşına kadar 2-3 bios güncellemesi ile çözerler kökten

Hocam aynısını yapan kişilerin işlemcisi yine de bozulmuş Reddit'te okudum. ASUS falan 2 ayda bitirmişti bunlar daha 1 yıl olacak hala bitiremediler, umarım yılbaşına kadar 2-3 BIOS güncellemesi ile çözerler kökten

Örnek konu lazım, ne olmuş mesela link varsa at okuyayım, sağlam gerekçe görmemiz gerekiyor.

Since version 4.43 came out, I've only seen 2 threads this month and they haven't updated their software either. So, in my opinion, the biggest reason is that users don't care about updates.Also, AMD just can't seem to get the voltages to be sufficient which is frustrating.With the latest update, the SOC limit has been reduced to 1.25.

Bak burada demiş ki, millet güncellemeleri takmıyor, son güncellemede NB/SOC 1.25'e düşürülmüş 2 tane konu/vaka ancak yakalanmış.

1.2'ye düşürün, hatta undervolt yapın 1.15-1.10 deneyin.

Ben şu anda sweet spot 1.15v'de kullanıyorum 2x32 Ramleri, kazara bir kez 1.015v'a düşürmüştüm silikon iyi çıktı galiba 2-3 gün sorunsuz kullandım şaka gibi ama sorun çıkarmamıştı, 1.15v'a geri döndüm tabi.