EXPO açık bende. 6000MHz CL30'da kullanıyorum. Voltajlara ellemedim ama o konuya göz atacağım ne olur ne olmaz diye.Hocam peki Expo falan açık mı bende aldım aynı anakartı ama hala risk var diyorlar. Nasıl bu tarz bir sorunu çözemediler anlayamadım
Detaylar
Kim cevapladı?KatSi01 1
Üyecik
O zaman hocam aynen dediğiniz gibi yapayım. Son olarak aklıma şu takıldı diğer markalar bu yakma sorununu çözmüş ken Asrock neden çözemedi azaldı baya ama hala tek tük başına geliyor insanlarınSince version 4.43 came out, I've only seen 2 threads this month and they haven't updated their software either. So, in my opinion, the biggest reason is that users don't care about updates.Also, AMD just can't seem to get the voltages to be sufficient which is frustrating.With the latest update, the SOC limit has been reduced to 1.25.
Bak burada demiş ki, millet güncellemeleri takmıyor, son güncellemede NB/SOC 1.25'e düşürülmüş 2 tane konu/vaka ancak yakalanmış.
1.2'ye düşürün, hatta undervolt yapın 1.15-1.10 deneyin.
Ben şu anda sweet spot 1.15v'de kullanıyorum 2x32 Ramleri, kazara bir kez 1.015v'a düşürmüştüm silikon iyi çıktı galiba 2-3 gün sorunsuz kullandım şaka gibi ama sorun çıkarmamıştı, 1.15v'a geri döndüm tabi.
Yakuza 91
Üstün
EXPO açık bende. 6000MHz CL30'da kullanıyorum. Voltajlara ellemedim ama o konuya göz atacağım ne olur ne olmaz diye.
O zaman hocam aynen dediğiniz gibi yapayım. Son olarak aklıma şu takıldı diğer markalar bu yakma sorununu çözmüşken ASRock neden çözemedi azaldı bayağı ama hala tek tük başına geliyor insanların
Arkadaşlar NB/SOC elleyin, undervolt öldürmez, yemediği zaman çalışmaz sadece olay bu, CMOS reset atarsınız yedirene kadar devam.
1.15v deneyin, tutarsa mis hiç ellemeyin. İleride BIOS güncellemesi gelirse ve BIOS güncellerseniz ayarlar sıfırlanır tekrar yapmayı da unutmayın.
ASUS ve MSI'ın 1.2'ye kilitlemesinin nedeni bu, ötesini riskli buluyorlar. 1.2'ye kilitleyince ayrıca 1.2 sabit olmuyor bile 1.21'e spike attırabiliyor. Düz 6000Mhz CL30 kullanıcıları Undervolt basabildiği kadar bassın.O zaman hocam aynen dediğiniz gibi yapayım. Son olarak aklıma şu takıldı diğer markalar bu yakma sorununu çözmüş ken Asrock neden çözemedi azaldı baya ama hala tek tük başına geliyor insanların
Son düzenleme:
KatSi01 1
Üyecik
Biz bunları akıl edebiliyorsak bunlar hayli hayli etmesi gerekiyor ona rağmen adamlar SOC/PBO sınırlaması yapmıyorlar vay be yapıyorlarsa da sıkıntı yani bu hali ileArkadaşlar NB/SOC elleyin, undervolt öldürmez, yemediği zaman çalışmaz sadece olay bu, CMOS reset atarsınız yedirene kadar devam.
1.15v deneyin, tutarsa mis hiç ellemeyin. İleride BIOS güncellemesi gelirse ve BIOS güncellerseniz ayarlar sıfırlanır tekrar yapmayı da unutmayın.
ASUS ve MSI'ın 1.2'ye kilitlemesinin nedeni bu, ötesini riskli buluyorlar. 1.2'ye kilitleyince ayrıca 1.2 sabit olmuyor bile 1.21'e spike attırabiliyor. Düz 6000Mhz CL30 kullanıcıları Undervolt basabildiği kadar bassın.
Yakuza 91
Üstün
Biz bunları akıl edebiliyorsak bunlar hayli hayli etmesi gerekiyor ona rağmen adamlar SOC/PBO sınırlaması yapmıyorlar vay be yapıyorlarsa da sıkıntı yani bu hali ile
Siz elinizdeki silahı kullanın, EXPO açsın diye BIOS'a voltajı kökle sistemi post ettir gibi salakça bir yazılım geliştirmişler.
Kimse ilah değil, secdeye yatacak mesih değil. Siz gerekeni yapın elle müdahalede bulunun.
KatSi01 1
Üyecik
Hocam bu sistemi bios update ile değiştirmezler mi?Siz elinizdeki silahı kullanın, EXPO açsın diye BIOS'a voltajı kökle sistemi post ettir gibi salakça bir yazılım geliştirmişler.
Kimse ilah değil, secdeye yatacak mesih değil. Siz gerekeni yapın elle müdahalede bulunun.
Eki Görüntüle 281718
Yakuza 91
Üstün
Hocam bu sistemi BIOS Update ile değiştirmezler mi?
Gayet de değiştirip çözebilirler, millet RAM taktığında expo post etmiyor bu diye, RMA/garantiye gönderilen anakart sayısı düşsün diye böyle zihni sinir bir proje idi bu ellerinde patladı.
NVIDIA kart üreticileri de mesela sırf RMA'ya ürün gelmesin diye yüksek voltajı çakar ekran kartlarına, maksat şu:
Takoz silikon olsa bile voltaj yeterli gelsin ve kart tam gazda çalışsın, garantiye kart gelmesin.
Dayıyorlar voltajı üstüne de 3.5 blok soğutmayı +500 dolar fiyat oh mis herkes kazanıyor.
2-2.5 slot kartlara da işte UV bastırıyoruz, ısınma sorununu öyle çözüyoruz, daha az güç tüketiyor vs.
Bu tip zihni sinir projeleri mühendis takımının başındaki heriflerden çıkar genelde, genel müdür/ceo'lara daha yakın olurlar ve iş artık karmaşık mühendislikten çok hınzırlığa kaymaya başlar.
KatSi01 1
Üyecik
Gayet de değiştirip çözebilirler, millet RAM taktığında EXPO post etmiyor bu diye, RMA/garantiye gönderilen anakart sayısı düşsün diye böyle zihni sinir bir proje idi bu ellerinde patladı.
NVIDIA kart üreticileri de mesela sırf RMA'ya ürün gelmesin diye yüksek voltajı çakar ekran kartlarına, maksat şu:
Takoz silikon olsa bile voltaj yeterli gelsin ve kart tam gazda çalışsın, garantiye kart gelmesin.
Dayıyorlar voltajı üstüne de 3.5 blok soğutmayı +500 dolar fiyat oh mis herkes kazanıyor.
2-2.5 slot kartlara da işte UV bastırıyoruz, ısınma sorununu öyle çözüyoruz, daha az güç tüketiyor vs.
Bu tip zihni sinir projeleri mühendis takımının başındaki heriflerden çıkar genelde, genel müdür/ceo'lara daha yakın olurlar ve iş artık karmaşık mühendislikten çok hınzırlığa kaymaya başlar.
Vay be hocam bu adamlara o zaman kimse bir şey yapamaz büyük yerden emir gelmediği sürece yani bunun tek çözümü EXPO açmayıp voltaj ayarını 1.15 yapıp ilerlemek.
Yakuza 91
Üstün
Vay be hocam bu adamlara o zaman kimse bir şey yapamaz büyük yerden emir gelmediği sürece yani bunun tek çözümü EXPO açmayıp voltaj ayarını 1.15 yapıp ilerlemek.
EXPO açın, NB/SOC voltaj 1.15V'de kalsın. Post atıyorsa ve EXPO+1.15v stabil çalışıyorsa mis, 1.15 çalışmıyorsa 1.19'a kadar yürüyebilirsiniz(1.19 dahil).
KatSi01 1
Üyecik
Valla hocam sayenizde baya şaşırtıcı şeyler öğrendim umarım yaptıklarının tutmadığını anlayıp 2 tane bios güncellemesi ile bunu çözerler şuan dediğiniz gibi yapacağımEXPO açın, NB/SOC voltaj 1.15V'de kalsın. Post atıyorsa ve EXPO+1.15v stabil çalışıyorsa mis, 1.15 çalışmıyorsa 1.19'a kadar yürüyebilirsiniz(1.19 dahil).