Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yukarıdaki konuyu görünce Sinerji üzerinden 2 çift şerit LED aldım, anakartın ARGB portuna taktıp, armory crate üzerinden kırmızı seçtim ve görseli ekledim.

Bana mı bozuk geldi?
Bunu alıp çalıştırabilen var mı?
Kendi sürücüsü olmadığından mı böyle yanıyor?

İşin acayip kısmı LED'in üstüne bastırınca bazı LED'ler yanmaya başlıyor.

Dosya Ekleri

• VID_20240307_114210_exported_800.webp
    VID_20240307_114210_exported_800.webp
    130,2 KB · Görüntüleme: 151
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Güncelleme:

Sinerji ile görüştüm, tüm konuşmaların özeti: " Bizi bağlamıyor, yetkili servise gönder. " oldu.
Ardından LED'leri 10 Mart tarihinde yetkili servise verdim 18 Mart günü bozuk kararı çıktı ve iade yapılacağı söylendi.

Bugün 4 Nisan param hâlâ iade yapılmadı, 2 Nisan'da Sinerji'ye param nerede diye sorunca iade yapılması için gerekli iade raporunu destek talebi oluşturup göndermem gerekiyormuş.

Bu güne kadar hiçbir Allah'ın kulu bana bundan bahsetmediğinden, ben sistemde iade onaylandı sandığımdan bu güne kadar boşuna beklemişim.

Neyse, aynı 2 Nisan günü dedikleri gibi destek talebi oluşturup iade raporunu gönderdim.
3 Nisan günü gelen mesaj: " Sipariş numaranız nedir? " oldu.
200 liralık LED için 1 aydır yok şuraya mail gönder yok şuraya fatura gönder 😐

Kısaca: Fiyat avantajları, kampanyaları bazen güzel olsa da iade ve garanti süreci tamamen birbirinden bağımsız, alakasız, her şeyi sizin yaptığınız, rezil bir firmadır Sinerji.
Merhaba,

Ürün soketi 4 pin değil mi? Neden 3 pin ARGB yuvasına bağladınız? Muhtemelen bu yüzden LED'ler tam yanmıyor. Kullanma klavuzunda kaç V olduğuna bakabilir misiniz?

kendi yazilimini da indirip kontrol et
Elimde NZXT RGB kontrolcüsü bulunmadığından uygulama görmüyor zaten, armory crate de şerit LED olarak görüyor.

Merhaba,

Ürün soketi 4 pin değil mi? Neden 3 pin ARGB yuvasına bağladınız? Muhtemelen bu yüzden LED'ler tam yanmıyor. Kullanma klavuzunda kaç V olduğuna bakabilir misiniz?
Anlam veremediğim durum da bu, LED'ler 5V olmasına rağmen 4 pinli.

Ancak anakartın 4 pin RGB bağlantısı 5V değil 12V, haliyle ben de 5V olan ARGB portuna taktım.

Dosya Ekleri

• IMG_20240307_132316_056~2.webp
    IMG_20240307_132316_056~2.webp
    177,9 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanirim sadece NZXT'nin kendi kontrolcusuyle uyumlu olacak sekilde tasarlamislar girisi, cunku kendileri kontrolcu gerektigini belirtmis ve kilavuzda anakart ARGB header'larina baglanabilir gibi ek bir secenek de yok.

Aslinda teoride calismasi gerek yine de. Bu yuzden kesin olarak arizali da diyemiyorum.

ARGB header'larina baglanabilir gibi ek bir secenek de yok.
Adamlar kutu içine dönüştürücü de koymuş, sadece kendi kontrolcüsü ile çalışacaksa buna gerek yoktu.
Bu yuzden kesin olarak arizali da diyemiyorum.
Üstüne bastırınca LED'ler yanıp sönmeseydi ben de bozuk demezdim.

20 küsür dolarlık ürünü 100 liraya alınca bu kadar oluyor sanırım.