OBP puanı kötü olan bir öğrenci Boğaziçi Sosyoloji kazanabilir mi?

Yer
Cintra
Şu anda açık lisede okuyorum ancak örgüne geçeceğim. Bu sebeple bir sorum var. 9. sınıfı, 10 sınıfı ve 11. sınıfın ilk dönemini ben açıktan bitirdim. Bu sebeple karnem yok. Karnem olmadığı için puanımda yok. Bu sebepten mütevellit ki, Boğaziçi'ni kazanmak adına biraz düşünmekteyim. Şu anda örgüne geçersem OBP puanım nasıl hesaplanacak? Eğer hesaplanmayacaksa ne olacaksa?

AÖL sınavlarında sınav notu tutuluyor zaten. Sınava kaydolduğun zaman ÖSYM'nin sitesinden OBP'ni görebilirsin. Temel olarak örgünle aynı sistem zaten. Farklı olması beklenemez.

AÖL sınavlarında sınav notu tutuluyor zaten. Sınava kaydolduğun zaman ÖSYM'nin sitesinden OBP'ni görebilirsin. Temel olarak örgünle aynı sistem zaten. Farklı olması beklenemez.
He o zaman 2 takdir, 3 teşekkür ile gidip Boğaziçi'ni kazanabilir miyim? Bu arada nasıl hesaplanıyor? Ben kendim hesaplayayım.

Son düzenleme:
He o zaman 2 takdir, 3 teşekkür ile gidip Boğaziçi'ni kazanabilir miyim? Bu arada nasıl hesaplanıyor? Ben kendim hesaplayayım.
Bunu hesaplamak için bize YBP (Yılsonu Başarı Puanı) lazım. YBP hesaplayabilmemiz için de sınav notlarınız lazım. Kesin bir hesaplama yapmak mümkün değil. Her 2 dönemin bir sınıfa eşit ve buna göre bu siteden tahmini olarak hesaplayabilirsiniz. Genel olarak konuşacak olursak kırık OBP derece yapmada çok büyük bir engel. Sayısalda 85 diploma puanı bile sizi çok geriye atıyor. 2 takdir 3 teşekkür demenize bakacak olursam sizin OBP'niz ortalama 80-85 civarı gibi bir şey olabilir. Emin değilim.

Hocam ilk dönemde mükemmel iş çıkartıp 2. dönemde bu kadar batıran gördünüz mü?

Öncesi:

Sonrası:

Sınava başvururken görebilirsin OBP'yi.

e-Devlet ile ÖSYM hesabınıza giriş yapın, giriş yaptıktan sonra eğitim bilgilerinizi güncelleyin. OBP oradan görebilirsiniz ve imkansız değil. Rakiplerinize göre birazcık fazla net yapmanız gerekebilir ve internet sitelerindeki hesaplama siteleri de aşağı yukarı doğru sonuç veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…