ayanokoji

Becerikli
900 bin civarı sıralama yapacağımı düşünüyorum, dandik de olsa bir üniversite gelir mi? Maksat okumuş olayım, babam oğlunu okutmuş olsun en azından.

Aksiyon filmi yaşamak istiyorsanız gelir elbette. Ben 1.2M ile ismini vermeyeceğim bir MYO kazandım (hayatım aksiyon filmi gibi oldu) sonra bu sene yatay geçiş ile Bursa Uludağ Üniversite'sine aldırdım. Turizm ve Otel İşletmeciliği okuyorum ve memnunum.

900 bin civarı sıralama yapacağımı düşünüyorum, dandik de olsa bir üniversite gelir mi? Maksat okumuş olayım, babam oğlunu okutmuş olsun en azından.
Yurtdisinda okurken sehit olma umuduyla askere gittim. Hicbirsey olmadan dondum. Universite hayatini hem keyif hemde kendine yol cizme amacli gor. Mutlu ol sukur et. Okumak bir belge olabilir ama o belge bir cok engeli kolay atlamani sagliyor. Universite terkim diye bir cok alanda zorluk cikiyor basina. 1'e 1 tecrube ettim. Aslanlar gibi bitir. Simdi mesela mezun olursan sonradan MIT'e vs katilabilirsin ama lise mezunu olursan katilamazsin. Daha niceleri.

Ben de kötü bir üniversitede okudum. Oraya gidip boşuna para ve vakit kaybetmemek için uzaktan eğitim seçtim. Bu süreçte çalışarak zanaat öğrendim ve elimde +1 meslek oldu. Kendi istediğim işi bulana kadar kaynakçılık, baristalık gibi işler yaptım. Artık bu tür meslekler bittiği için ütopik paralar kazanabiliyorsun. Yani okumayı ikinci plana atıp zanaat öğrenmek daha mantıklı hale geldi. Serbest kaynakçılar şu an günlüğü 5 bin civarı para alıyor. Fabrikalarda çalışan gaz altı kaynakçıları vs. 100-150 bin civarı maaş alıyorlar çünkü bulunamıyor.

git adam gibi sınavına çalış obp iyi ise daha iyi yerlere gidersin ayt de hiçbir şey yapmasan 600k sıralama yapıyorsun zaten eğer geliyorsa da önlisansta makine falan oku