@Ethem Efe, çalışma izni problem olduğundan çoğu iş yeri o fiyatı Türkiye'den gelen öğrencilere vermiyorlar. Verseler dahi normal çalışma saatlerinden daha fazla çalışmasını istiyorlar.

Türkiye'ye göre daha huzurlu evet ama bir kazaya, suça ya da hastalığa kavuşana kadar. Sağlık sistemi yok denecek kadar az, keza güvenlikte o şekilde. Evet deport edilme muhabbetleri iyi güzel ancak adamın varsa sıkıntı yok. Torpil aşırı derecede dönüyor diye yorumladım.

@TheAny, şansızlığın Lefke'nin köy olması. Maalesef bana kızacaklar olabilir ama orası bir köydür. Ne gelişmişlik ne bir şey, hiçbir şey yok. Tamamen köy.

Öğrenciler konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ancak baktığım çoğu iş asgari ücretin üzerinde veriyor.

Sağlık kısmına kesinlikle katılıyorum. Bazılarınız bilecektir oldukça fazla sağlık sorunum var ve birkaç ay önce bunların yan etkilerinden biri geldi, öldüm öldüm hayata geldim 1 hafta en sonunda gideyim dedim. Durumu anlatmama rağmen 2.30 saat beklemenin sonunda almadılar. 10 kere falan gözlerim kararmıştı hastanede.

Ancak bunları bir kenara bırakınca kesinlikle daha mutluyum burada şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
@TheAny, şansızlığın Lefke'nin köy olması. Maalesef bana kızacaklar olabilir ama orası bir köydür. Ne gelişmişlik ne bir şey, hiçbir şey yok. Tamamen köy.
Koy olmadigini soyleyecek herhangi bi insan neden bahsettigini bilmiyordur. Koca Kibris'ta daha sehir gibi duran sahsi fikrim sadece Girne. Kalan her yer buyuk ilce. Lefke koy, Lefke'nin koyleri de koycegiz.
Türkiye’deki çoğu internet hızından daha iyi sayılır bu arada 45 Mbps :D Ha, fiberin zor bulunması bir eksiklik evet, ancak internet o kadar denildiği kadar kötü değil.
Yani, kotu. Turkiye'nin ortalama internet hizi 67 Mbps.
1771880873282.webp

Kablolu internette ortalama hiz da 72;
1771881062323.webp

2025 datasi bu; https://tr.wikipedia.org/wiki/İnternet_hızlarına_göre_ülkeler_listesi

Ek olarak her saglayici oyun icin ayni destegi sunmuyor. Bazen bazi saglayiciyla asla ping cikmazken oyunlarda, bazi saglayiciyla oyunlar oynanmaz oluyor. (Bkz: Lifecell)

Ada genelinde de ortalama internet hizi 45 zaten etmez. Ortalamasi 10 yada 15tir diye tahmin ediyorum.
Yaşam konusunda şahsen ben daha çok zevk alıyorum. Türkiye’de yaşadığım yüzlerce problem burada daha az mesela; insanlar daha modern ve en azından başkalarının görüşlerine saygı gösteriyorlar.
Sekulerlere saygi gosteriyorlar. Ben bir ateist olarak su haberleri okudugumda saskinliktan bi 5 dakika konusamamistim;

Bunun videosu da var. "Egitimciyim ben" diye ayilip bayiliyordu bi tanesi.

Daha dolmuşta bile yaşlı kesim yüzünden rahatça oturamıyorum mesela.
Buna itiraz edemem. Son Turkiye'ye geldigimde ufaktan benzeri bi problem yasadim. Gercekten suistimal ediyorlar kendilerine verilen haklari.

Bu daha cok zevk alma konusunda da, insan bi yerde bi seyden cok bikinca, farkli bi yer ona can suyu gibi geliyor. Ben Turkiye'den ilk kactigim 5-6 ay boyle hissetmistim. Sonra KKTC bi o kadar yorucu gelmisti. Simdi BAE'deyim. Bakalim bu sefer cicim aylari daha uzun surdu ama burasinin da baymasi yakindir muhtemelen.

Ancak bunları bir kenara bırakınca kesinlikle daha mutluyum burada şu an.
Cok guzel. Sevindim sizin adiniza. Kendinizi mutlu hisettiginiz bi yer bulmussunuz. Umarim uzun yillar bu duygulariniz devam eder. Ayrica umarim bende oyle aradigim bi yer bulurum.

Son düzenleme:
Koy olmadigini soyleyecek herhangi bi insan neden bahsettigini bilmiyordur. Koca Kibris'ta daha sehir gibi duran sahsi fikrim sadece Girne. Kalan her yer buyuk ilce.

Yani, kotu. Turkiye'nin ortalama internet hizi 67 Mbps.
Eki Görüntüle 229205
Eki Görüntüle 229206

2025 datasi bu; https://tr.wikipedia.org/wiki/İnternet_hızlarına_göre_ülkeler_listesi

Ek olarak her saglayici oyun icin ayni destegi sunmuyor. Bazen bazi saglayiciyla asla ping cikmazken oyunlarda, bazi saglayiciyla oyunlar oynanmaz oluyor. (Bkz: Lifecell)

Ada genelinde de ortalama internet hizi 45 zaten etmez. Ortalamasi 10 yada 15tir diye tahmin ediyorum.

Sekulerlere saygi gosteriyorlar. Ben bir ateist olarak su haberleri okudugumda saskinliktan bi 5 dakika konusamamistim;

Bunun videosu da var. "Egitimciyim ben" diye ayilip bayiliyordu bi tanesi.

Buna itiraz edemem. Son Turkiye'ye geldigimde ufaktan benzeri bi problem yasadim. Gercekten suistimal ediyorlar kendilerine verilen haklari.

Bu daha cok zevk alma konusunda da, insan bi yerde bi seyden cok bikinca, farkli bi yer ona can suyu gibi geliyor. Ben Turkiye'den ilk kactigim 5-6 ay boyle hissetmistim. Sonra KKTC bi o kadar yorucu gelmisti. Simdi BAE'deyim. Bakalim bu sefer cicim aylari daha uzun surdu ama burasinin da baymasi yakindir muhtemelen.

Cok guzel. Sevindim sizin adiniza. Kendinizi mutlu hisettiginiz bi yer bulmussunuz. Umarim uzun yillar bu duygulariniz devam eder. Ayrica umarim bende oyle aradigim bi yer bulurum.

Teşekkürler, aynısını sizin için ben de umarım.

Bu başörtüsü olayı tamamen ilkokul 1–2. sınıf öğrencileri için diye biliyorum. Eğer yanlışsam lütfen düzeltin. Bunu zamanında desteklemiştim; küçücük çocukların aileleri tarafından herhangi bir inanışa zorunlu şekilde yönlendirilmesini doğru bulmuyorum. Dediğiniz gibi ada içinde çoğu insan 10–15 kullanıyor ancak çoğu apartmanda 40–45’i desteklediğine eminim. İnsanlar istemedikleri için almıyorlar diye düşünüyorum.

Haberlere biraz baktım. Saçmalık olmuş, direkt olarak içeri alınmaması tabii ki kabul edilemez. Bu tarz olaylar her yerde yaşanıyor gerçi bir şey diyemeyeceğim o yüzden.

Koy olmadigini soyleyecek herhangi bir insan neden bahsettigini bilmiyordur. Koca Kıbrıs'ta daha sehir gibi duran sahsi fikrim sadece Girne. Kalan her yer buyuk ilce. Lefke koy, Lefke'nin koyleri de koycegiz.

Yani, kotu. Türkiye'nin ortalama internet hizi 67 Mbps.
Eki Görüntüle 229205
Eki Görüntüle 229206

Ada genelinde de ortalama internet hizi 45 zaten etmez. Ortalamasi 10 ya da 15tir diye tahmin ediyorum.

Sekulerlere saygi gosteriyorlar. Ben bir ateist olarak su haberleri okudugumda saskinliktan bir 5 dakika konusamamistim;

Bunun videosu da var. "Egitimciyim ben" diye ayilip bayiliyordu bir tanesi.

Buna itiraz edemem. Son Türkiye'ye geldigimde ufaktan benzeri bir problem yasadim. Gercekten suistimal ediyorlar kendilerine verilen haklari.

Bu daha cok zevk alma konusunda da, insan bir yerde bir seyden cok bikinca, farkli bir yer ona can suyu gibi geliyor. Ben Türkiye'den ilk kactigim 5-6 ay boyle hissetmistim. Sonra KKTC bir o kadar yorucu gelmisti. Simdi BAE'deyim. Bakalim bu sefer cicim aylari daha uzun surdu ama burasinin da baymasi yakindir muhtemelen.

Cok guzel. Sevindim sizin adiniza. Kendinizi mutlu hisettiginiz bir yer bulmussunuz. Umarim uzun yillar bu duygulariniz devam eder. Ayrica umarim bende oyle aradigim bir yer bulurum.

Bu başörtüsü olayı tamamen ilkokul 1–2. sınıf öğrencileri için diye biliyorum.
Ortaokul ogrencisi. 1-2 degil. Bi de bakan falan geliyor okula alsinlar da diye de nafile. Direnmisler baya.

İnsanlar istemedikleri için almıyorlar diye düşünüyorum.
Istemedikleri icin degilde, ada genelinde internetin kullanim amaci sosyal medya ve haber. Bunun disinda ogrenci kullaniyor zaten. Ogrenciye daha yuksek internet pahali, e ada sakinin de aliskanligi yok. Haliyle istedikleri gibi dusuk internetlere yuksek fiyat bicebiliyorlar. Daha once de dedigim gibi, interneti veremeyeceklerinden degil. VDSL pek cok yerde ben oldugunu sanmiyorum. WDSL'den veriyorlar. WDSL'de de guzel hizlar gorulebiliyor kesinlikle. Dedigim gibi, sadece pahalidan satmak islerine geliyor ve zaten herkes alisik diye de umursamiyorlar diye dusunuyorum ben.

Haberlere biraz baktım. Saçmalık olmuş, direkt olarak içeri alınmaması tabii ki kabul edilemez. Bu tarz olaylar her yerde yaşanıyor gerçi bir şey diyemeyeceğim o yüzden.
Oyle ya. Valla ben bi 5 dakika saglam bi dumura ugramistim. Biz bunlari Turkiye'de 15 sene once astik falan diye bi sok gelmisti. Ama bana KKTC zaten genel olarak Turkiye'nin 15 sene gerisindeymis gibi hissettiriyordu zaten her konuda.

Halbuki adanin dogasi, manzarasi falan cok guzel. Adam gibi bi devleti olsa, degerlendirseler, Magusa, Girne, Yedidalga, hepsinde muazzam manzaralar var. Yani Lefke'nin koy olarak kalabilmis olmasi acayip bi ayip mesela. Fena tatil koyu cikabilecek bi mekan. Ozellikle Yesilyurt civarlari falan baya dogal olarak da muhtesem yani. Bi dahakine belki Guney tarafina bi tatile gelirim diye dusunuyorum yaza dogru. Adamlar AVM'yi yeni actilar Guzelyurt'ta. :D

Neyse konu cok genel KKTC konusuna dogru gidiyor. Ben daha ortaligi karistirmiyim. 😅

Son düzenleme:
Ortaokul ogrencisi. 1-2 degil. Bir de bakan falan geliyor okula alsinlar da diye de nafile. Direnmisler bayağı.

Istemedikleri icin degilde, ada genelinde internetin kullanim amacı sosyal medya ve haber. Bunun disinda ogrenci kullaniyor zaten. Ogrenciye daha yuksek internet pahali, e ada sakinin de aliskanligi yok. Haliyle istedikleri gibi dusuk internetlere yuksek fiyat bicebiliyorlar. Daha once de dedigim gibi, interneti veremeyeceklerinden degil. VDSL pek cok yerde ben oldugunu sanmiyorum. Wdsl'den veriyorlar. Wdsl'de de guzel hizlar gorulebiliyor kesinlikle. Dedigim gibi, sadece pahalidan satmak islerine geliyor ve zaten herkes alisik diye de umursamiyorlar diye dusunuyorum ben.

Oyle ya. Vallahi ben bir 5 dakika saglam bir dumura ugramistim. Biz bunlari Türkiye'de 15 sene once astik falan diye bir sok gelmisti. Ama bana KKTC zaten genel olarak Türkiye'nin 15 sene gerisindeymis gibi hissettiriyordu zaten her konuda.

Halbuki adanin dogasi, manzarasi falan cok guzel. Adam gibi bir devleti olsa, degerlendirseler, magusa, girne, yedidalga, hepsinde muazzam manzaralar var. Yani Lefke'nin koy olarak kalabilmis olmasi acayip bir ayip mesela. Fena tatil koyu cikabilecek bir mekan. Ozellikle yesilyurt civarlari falan bayağı dogal olarak da muhteşem yani. Bir dahakine belki guney tarafina bir tatile gelirim diye dusunuyorum yaza dogru. Adamlar AVM'yi yeni actilar Guzelyurt'ta. :D

Neyse konu cok genel KKTC konusuna dogru gidiyor. Ben daha ortaligi karistir miyim? 😅

Ah keşke bende bir güney'i görebilsem merak ediyorum. Vizesiz imkansız maalesef, zaten ada başlı başına büyük bir köy gibi ve çok hoşuma gidiyor bu benim açıkçası, her şey yürüme mesafesi, herkesi tanıyorsunuz neredeyse :D