Lacan

Üstün
Makaleler
82
1 - Şimdi benim tecilim 2026 1 Ocak'ta bitiyor.1 Ocak 2026 sonrası, 2026 içinde asker mi oluyorum? Yani 2026 yılı içerisinde askerlik yapmam gerekiyor mu artık yoksa 2027 yoklamasına mı kalıyorum?

2 - Eğer 2026 içinde, 2026 YKS'si öncesi askerlik yapma şartım varsa, yani 2026 YKS öncesinde direkt yoklama kaçağı durumuna düşüyorsam; 2025 YKS'sine girip bir bölüme, açıköğretim vs, yerleşip tecil uzattırıp 2026 YKS'sine, asıl hedefim olan tıp için çalışma planım var. Bu bağlamda ikinci yıl yani 2026 yılında OBP'min düşmeyeceği bir senaryo var mı?

Lütfen sorularımı dikkatle okuyup anlayınız. Yanlış bilgi, yönlendirme almak istemem.

Ülkede askeralma şubelerine ulaşmak da ayrı zor. Telefon icat edileli çok oluyor ama neyse...

Son düzenleyen: Moderatör:
2025 YKS'sine girip bir bölüme, açıköğretim vs, yerleşip tecil uzattırıp 2026 YKS'sine, asıl hedefim olan tıp için çalışma planım var. Bu bağlamda ikinci yıl yani 2026 yılında OBP'min düşmeyeceği bir senaryo var mı?
Hayır, OBP notun kırılır.

Askerlik sorun hakkında bilgim yok.

OBP açık öğretimde bile kırılıyor mu? Kontenjansız açık öğretim var mı?
Sınava giriyorsun, tercih yapıyorsun. Yönetmelikte OBP'nin kırılmasının sebebi kontanjan işgalinden dolayı. YKS puanıyla girmediğin bir senaryo varsa puanın kırılmaz.

Hocam ilk kez girecekseniz dert etmeyin ben geçen sene 2. Kez girdim. Geçen sene uzatmama gerek kalmadı.
Yaşım 20 şu anda. 2004 doğumluyum.

Arkadaşlar tamam. Sordum. Askerlik şubesine ulaşabildim sonunda. "1 Ocak 2026'da tecilin bitiyorsa kaçaklık durumu 1 Ocak 2027'de başlar." dedi. Yani 2026 YKS'sine girebilmek için illa 2025 sınavına girip tecil uzatmam gerekmiyormuş.

Son düzenleme: