marrean

Becerikli
Merhaba, Kick'te yayın açıyorum OBS üzerinden ama önceden açılan yayın şu an açıldığında bağlantı hatası verip "0Kbps bağlantı kesildi" hatası veriyor.

Merhaba, Kick'te yayın açıyorum OBS üzerinden ama önceden açılan yayın şu an açıldığında bağlantı hatası verip "0Kbps bağlantı kesildi" hatası veriyor.
1. İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin:
- Modem veya yönlendiriciyi yeniden başlatın.
- İnternet hızınızı test edin. Iyi bir upload hızı (en az 3-5 Mbps) alıyor musunuz?

2. OBS Ayarlarını Kontrol Edin:
- Ayarlara Girin: OBS'yi açın ve "Ayarlar" bölümüne gidin.
- Akış Ayarlarını Gözden Geçirin: Kick platformuna uygun akış sunucusu ve anahtarını kullandığınızdan emin olun. Yanlış veya eski anahtar kullanmıyorsunuzdur.

3. Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Kontrolü:
- Bilgisayarınızdaki güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımı, OBS’nin internet erişimini engelliyor olabilir. Bunları geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.

4. OBS'yi Güncelleyin:
- OBS’nin en son sürümünü kullanıyor musunuz? Var ise güncelleme yapın.

5. Yayın Ayarlarını Değiştirin:
- Bitrate Ayarını Düşürün: OBS'de "Ayarlar" -> "Bitrate" kısmından değeri düşürün (örneğin, 2500 Kbps).
- Encoder Ayarını Değiştirin: "Ayarlar" -> "Çıkış" kısmından farklı bir encoder (örneğin, x264 veya NVENC) seçin.

6. Aşırı Yüklenmeleri Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızda herhangi bir ağır işlem veya uygulamanın çalışmadığından emin olun.

7. Sorun Devam Ediyorsa OBS'yi Yeniden Yükleyin:
- OBS'yi kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin.

Eğer sorun hala devam ediyorsa, ek detaylar verin: internet servis sağlayıcınız, kullandığınız OBS sürümü ve bilgisayarınızın donanım özellikleri gibi.

AV1 teknolojisi ile yayın yapmaya çalışıyorsan kick de bağlantı kesildi hatası yaşarsın ya ekran kartından veya işlemciden yayını vermen lazım, kick de AV1 teknolojisini desteklemiyor ondan sorun yaşıyorsun büyük ihtimal.