OBS ile Kayıt Yaparken x264 mü, FFMPEG VAAPI mi?

Makaleler
24
Yer
Autopolis Oita
OBS kullanırken normalde X264 kullanıyordum ama, "FFMPEG VAAPI" ayarına denk geldim.

Bende i3-4170 ve Intel HD 4400 var. Arada klip almak için 720p de 4000KBPS kayıt yapıyorum. Hangi ayarı kullanmam daha iyi olur?

Son düzenleme:
Öncelikle eğer oyun kaydı alacaksanız, ekran çözünürlüğünüzü ve bitrate olarak da çok büyük bir Bitrate kullanın. Mesela 20000 Kbps ile başlayabilirsiniz.

Bu sayede CPU'nuz daha az işlem yapacak ve oyununuz daha az kasacak.

Ortaya çıkan dosya daha büyük boyutlu olacak ancak hem daha kaliteli bir görüntünüz olacak, hem de isterseniz daha sonra Handbrake gibi araçlarla küçültebileceksiniz.

Ben aslında X264 ve FFMPEG VAAPI ayarı hakkında soru soruyordum. Ama konunun ismi değişmiş maalesef.

VAAPI için daha güzel bir ekran kartı olması daha iyi olur herhalde. Değil mi?
Anladığım kadarıyla VAAPI, donanım hızlandırma sağlıyor. Yani bir neyi kullandığınız GPU'nun NVENC, Quick Sync gibi işlevi. Sizin için Quick Sync kullanılabilir ancak daha kötü performans elde etme ihtimaliniz yüksek.

AV1 var iken X264 kullanılır mı? Sisteminize hakim değilim ama genelde x264'ü son çare Olarak öneririm. Eğer ki kartınız güçlü ise Av1 çok daha iyi olacaktır.

720p yayın için 20.000 bitrate biraz fazla değil mi?
Google 'ın önerisi: Canlı yayın için kodlayıcı ayarlarını, bit hızlarını ve çözünürlükleri seçme
Nvidia 'nın önerisi: NVIDIA NVENC OBS Guide

Google 720p için 4.000 - 6.000 bitrate 'in yeterli olduğunu söylüyor.

Ufak bir bilgilendirme:
- FFmpeg: İşlemci kullanarak render yapan video işleme kütüphanelerinden birisidir.
- NVENC: Nvidia 'nın ekran kartı ile render yapan video işleme kütüphanesidir. (Kaynak)

Son düzenleme:
Şu anda kapanmış ama projenin şöyle bir web sitesi var mış: Open Ecosystem

Bu sitede de benzer bir cevap verilmiş:

FFMPEG VAAPI'nin ne olduğunu bilen var mı ve CPU'm yerine bunu kullanarak kodlama yapmak benim için daha iyi olur mu?

Özetle deneyebilirsiniz.

Okumuyorsunuz hocam.

Arada klip almak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…