Merhaba Forum,
Obsidian kullanarak yazdığım blog yazılarımı Google'da dizinlemek ve arama sonuçlarında görünür hale getirmek istiyorum.
Amacım, kullanıcıların belirli anahtar kelimeler ile arama yaptıklarında yazılarımı doğrudan bulabilmeleridir.
Proje Hakkında
Vercel ve Next.js'i kullanarak Obsidian notlarımı blog şeklinde yayınlıyorum. Projeyi
bu şekilde kurdum ve
örnek sonucu görmekteyim.
Şimdi, Vercel ile yayın yaptıktan sonra Google üzerinde arama yapıldığında, SEO ile birlikte yazılarıma ulaşmaları için gerekli adımları hayata geçirmek istiyorum.
Bu konuda aşağıdaki doküman ve video kaynaklarını buldum ancak yeterince anlayamadım:
Yardım Talebi
Bu konuda deneyimi olan ve yardımcı olabilecek birine ihtiyacım var. Hem teknik aşamalarda hem de SEO konusunda rehberlik edecek bilgiler arıyorum. Vercel ile Google'da dizinlenebilir hale getirmek mümkün mü? Site haritası oluşturulması, Google Search Console kaydı, robots.txt ayarlarının yapılması gibi konularda neler yapabilirim? Verdiğim örneklerde sonuç almam için nasıl bir süreç izlemeliyim?
Ayrıca, projemi GitHub'da mı tutmalıyım? Github ile Vercel’in entegre çalışmasını sağlamak için ne yapmam gerekiyor? Her yazı için ayrı bir SEO ayarına gerek var mı?
Sonuç ve Beklentiler
Bu arada, Google’daki dizinlenme sürelerinin değişkenliği hakkında da bilgi almak istiyorum. Kendi blog sitemde ilk açtığımda dizinlenme süreleri uzun olabiliyor dediler; bunun nedenleri neler? Bu forum gibi sayfalarda içerikler anında dizinleniyor gibi görünüyor. Benim için önemli olan, blog yazılarımın aynı hızda görünür olması. Bu nedenle düşüncelerinizi ve önerilerinizi duymak isterim.
Teşekkürler!