Ranchen

Uzman
Merhaba arkadaşlar, Ryzen 5 2600 işlemciyi Cinebench R23 kullanarak test etmek istiyorum fakat dereceler çok yükseliyor. Ne yapabilirim ne kadar süre yeterli olur? 95 gibi derecelere çıkıyor. Voltaj 1.25 ve 3.9 GHz.

Hocam test yapmamda bir sıkıntı olur mu? 3 dakika gibi. OC var çünkü ve stok soğutucu. Kasam mesh ve mini ATX sanırım. Önde 3 fan arkada 1 egzoz fan var.

İşlemcinin potansiyelini test etmek istiyorsanız yan kapağı açın varsa fazladan egzoz fanını işlemcinin yanındaki mosfetlere tutun. Bir nebze fark eder.

Hocam test yapmamda bir sıkıntı olur mu? 3 dakika gibi. OC var çünkü ve stok soğutucu. Kasam mesh ve mini ATX sanırım. Önde 3 fan arkada 1 egzoz fan var.
Kasa MidT ATX.

İşlemcinin potansiyelini test etmek istiyorsanız yan kapağı açın varsa fazladan egzoz fanını işlemcinin yanındaki mosfetlere tutun. Bir nebze fark eder.
Bu derecelerde test sıkıntılı olur mu?

Kısa vadede problem olmaz ama sürekli yüksek sıcaklıklarda çalışması sıkıntı. Eğer fan sesi rahatsız etmiyorsa kaliteli bir macun ve fanın tam güçte çalışması serin tutmaya yeterli olur.
İşlemci 100 dereceye geliyor hocam testte.Bu testi nasıl yapacağım bilmiyorum.2 dakika test edebildim OC işlemini.

Default ayarlarda ne kadar sicaklik degeri gosteriyor?
Islemci ile gelen sogutucu ile OC sakincali olabilir. Ben stok sogutucu ile default ayarlarda bu sicakliklara ulasiyordum.
Belki degerleri biraz daha dusursen sicaklikta dusus olur.