BTM1907

Uzman
Merhaba, sorunum ektedir. RX 550 ekran kartına sahibim. Ve OCCT üzerinden 3D adaptive testini başlattıktan sonra ilk başta kullanım %100 ve frekans değerlerim 1183 MHz oluyor fakat 10 saniye sonra kullanım 0'a düşüyor ve frekans 214 MHz'e kadar düşüyor ve mouseda donma başlıyor. Bunun sebebi nedir, yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
OCCT'den kaynaklı bir sorun gibi geldi bana.
Hw info ile derece voltaj watt değerlerini seyret, heavenbenchmark ile stres testini yap daha sağlıklı olur.

Hocam oyunlarda da takılma oluyor. Ve mouse takılma sorunu stres testi açık olmadığı zamanda oluyor.

FurMark testini kaç dakika yapayım hocam @Recep Baltaş.

@Recep Baltaş hocam 10 dakikadır ekran kart FurMark testinde kullanım arada düşüyor. Fakat donmuyor MHz olarak da düşüş görmedim.

Hocam fakat oyunlarda ani takilma var GPU kullanımı aniden 0'a düşüyor.

Son düzenleme:
kapasitör arızası olma ihtimali var eğer normal kullanımda bir şey açtığınızda falan. Kapasitörler ani voltaj değişimlerinde rol oynar sabit voltaj durumunda çok bir etkileri yoktur.

Kapasitör arızası olma ihtimali var eğer normal kullanımda bir şey açtığınızda falan. Kapasitörler ani voltaj değişimlerinde rol oynar sabit voltaj durumunda çok bir etkileri yoktur.

Hocam FurMark'ta sorun yok fakat GPU kullanımı oyunlarda ani takılma sorunu var bir de masaüstünde gezdigimde arada mouse takıliyor.