Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cemkaraca

Yetkin
OCCT testi nedir, ne işe yarar, nasıl yapılır, zararlı mıdır, ekran kartı dahili olan APU laptopta kaç dakika yapılmalıdır?

Çözüm
OCCT, bir stabilite ölçme aracıdır. Genelde OC sonrası sistem kararlılığını anlamak için kullanılır. OCCT varsayılan olarak en fazla 1 saat test etmeye izin verir. Daha fazlası için bağış yapılması gerekir. Zararlı değildir, rahatlıkla kullanılabilir. OCCT test esnasında sistem durumunu da detaylı olarak rapor eder ve varsa anormal durumların belirlenmesinde yardımcı olur. Hata tespit özelliği ile arızalı donanım ve kararsız yapılan OC'yi kolaylıkla tespit edebilir.
OCCT, bir stabilite ölçme aracıdır. Genelde OC sonrası sistem kararlılığını anlamak için kullanılır. OCCT varsayılan olarak en fazla 1 saat test etmeye izin verir. Daha fazlası için bağış yapılması gerekir. Zararlı değildir, rahatlıkla kullanılabilir. OCCT test esnasında sistem durumunu da detaylı olarak rapor eder ve varsa anormal durumların belirlenmesinde yardımcı olur. Hata tespit özelliği ile arızalı donanım ve kararsız yapılan OC'yi kolaylıkla tespit edebilir.

Son düzenleme:
Çözüm
OCCT, bir stabilite ölçme aracıdır. Genelde OC sonrası sistem kararlılığını anlamak için kullanılır. OCCT varsayılan olarak en fazla 1 saat test etmeye izin verir. Daha fazlası için bağış yapılması gerekir.
Ben OC yapmadım fakat, canım sıkıldı öyle denemek istiyorum. Zararlı mıdır?

Ben OC yapmadım fakat, canım sıkıldı öyle denemek istiyorum. Zararlı mıdır?

Zararı yoktur kullanabilirsiniz. Bu araç arkadaşında bahsettiği gibi sistemi stabilite testine sokar. Isınma konusunda sorun yaşıyor mu veya uzun süre kullanıldığında performans düşüyor mu ya da darboğaz var mı bunu ölçebilirsin bu program ile.

Mesela ben OCCT testinde işlemcimi test etmek istiyorum. Kaç derece olur? Mavi ekran verir mi diye korkuyorum çok ısınırsa.

Mesela ben OCCT testinde işlemcimi test etmek istiyorum. Kaç derece olur? Mavi ekran verir mi diye korkuyorum çok ısınırsa.

Böyle testlerde bir hata olduğu zaman mavi ekran vermesi zaten sistemim ısınıp bozulmasını engellemek ama genelde ısınınca voltajdan kısar bu da stabiliteyi olumsuz etkiler, bence bir test yapmana fayda var.

Böyle testlerde bir hata olduğu zaman mavi ekran vermesi zaten sistemim ısınıp bozulmasını engellemek ama genelde ısınınca voltajdan kısar bu da stabiliteyi olumsuz etkiler, bence bir test yapmana fayda var.
Bir şeyden şüphelendiğimden değil aslında sıkıldığımdan ve denemek istediğimden test yapacağım. Durduk yere laptopu elimize almayalım şimdi.