Bütçe
1.600 TL

herchell

Çalışkan
Evde Türk Telekom fiber altyapısı kullanıyorum ve bağlantıyı uzun süredir laptop üzerinden Wi-Fi ile sağlıyorum. Daha önce ara sıra ufak hız düşüşleri yaşasam da son 3 gündür internet hızı kullanılamayacak seviyelere geriledi ve özellikle YouTube gibi platformlarda video oynatılamaz hale geldi.

Modem ile laptop farklı odalarda bulunuyor. Arada L şeklinde bir koridor ve çaprazda kalan bir lavabo duvarı mevcut. Sorunun mesafe ve duvar kaynaklı sinyal zayıflamasından kaynaklandığını tahmin ediyorum; ancak daha önce stabil çalışırken son 3 günde aniden bu derece çökmesi düşündürücü.

Şimdiye kadar denediğim adımlar:

• Müşteri hizmetleri hat kontrolü ve uzaktan güncelleme yaptı, sonuç değişmedi.
  • Modemi kapatıp açtım ve tamamen sıfırladım.
  • Modem arayüzünden mesh özelliğini kapatıp 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarını ayırarak ayrı ayrı test ettim; 5 GHz bandında hız neredeyse tamamen kesildi.
  • Laptop üzerindeki Intel Wi-Fi sürücüsünü en güncel sürüme güncelledim.
  • Kullandığım ana modem: TP-Link Archer EX20v (Türk Telekom logolu, Wi-Fi 6 / AX1800 GPON router)

Sorunu çözmek adına aklımda iki seçenek bulunuyor:

• Modeme uyumlu bir menzil genişletici almak (TP-Link RE305 düşünüyorum, farklı model öneriniz olur mu?).
  • Evde boşta duran eski AirTies Air 5650 modemi kablo ile bağlayıp Access Point modunda kullanmak (cihazın ısınma yapmadan bu yükü taşıyıp taşımayacağı konusunda emin değilim).
  • Benzer bir durum yaşayan veya bu iki senaryoyu tecrübe edenlerin önerilerine ve tavsiyelerine açığım. Şimdiden teşekkürler.