Teknopatici 104

Üstün
Hocam, bana büyük ve güzel bir çalışma masası lazım.

Tanıdığım bir marangoz var ama başka şehirde olduğu için yardımcı olamıyor bana.
Kendisine sordum.

Bana en hızlı ve mantıklı çözüm olarak şunu önerdi:
Düz bir oda kapısı bul, masa tablası olarak kullan.

Oda kapısı uzun, geniş ya da konteyner kapılar daha da geniş olabiliyor.
Altına da sağlam masa ayakları takılır; böylece geniş ve sağlam bir çalışma masası elde edebilirsin.

Açıkçası daha önce hiç düşünmemiştim ama fikir bana mantıklı geldi.

Sizce oda kapısını masa tablası olarak kullanmak mantıklı mı?
Kullanan veya bu konuda tecrübesi olan varsa fikirlerini almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
“Kaliteli MDF ve cila” meselesinin konuyla pek ilgisi yok bence hocam. Standart panel kapıların çoğu zaten tamamen MDF’den yapılmaz; içleri genellikle hafif dolgu malzemesiyle, dışı da ince bir kaplamayla hazırlanır. Burada önemli olan şey kapının iç yapısı, taşıma kapasitesi, eğilip eğilmeyeceği ve ayakların nereye monte edileceği.. Dolayısıyla MDF - cila - sürdürülebilirlik şeklinde genelleme yapmak teknik olarak pek anlamlı değil. Zira MDF kaliteli bir malzeme de değil... Şöyle güzel masif bir kapı bence on numara olur. Bana göre basit bir zımpara, astar ve boyadan sonra neden olmasın ki.. Eğer yaşadığınız yerde kentsel dönüşüm yapılıyorsa, hazine dolu bir mahallenin içindesiniz diyebiliriz.

“Kaliteli MDF ve cila” meselesinin konuyla pek ilgisi yok bence hocam. Standart panel kapıların çoğu zaten tamamen MDF’den yapılmaz; içleri genellikle hafif dolgu malzemesiyle, dışı da ince bir kaplamayla hazırlanır. Burada önemli olan şey kapının iç yapısı, taşıma kapasitesi, eğilip eğilmeyeceği ve ayakların nereye monte edileceği.. Dolayısıyla MDF - cila - sürdürülebilirlik şeklinde genelleme yapmak teknik olarak pek anlamlı değil. Zira MDF kaliteli bir malzeme de değil... Şöyle güzel masif bir kapı bence on numara olur. Bana göre basit bir zımpara, astar ve boyadan sonra neden olmasın ki.. Eğer yaşadığınız yerde kentsel dönüşüm yapılıyorsa, hazine dolu bir mahallenin içindesiniz diyebiliriz.
Gayet haklısınız, biraz genelledim. Vurgulamak istediğim aslında malzemenin çalışma tablası olarak uzun süre dayanabilmesi ve deformasyon riskiydi. Bu açıdan kapının iç yapısı, kullanılan dolgu, kalınlığı, rijitliği vs. Bildiğimiz standart panel kapıların ne durumda olduğunu biliyorsunuz. Bundan önceki evimde kullanılan malzemenin kartondan farkı yoktu. Teknik olarak adlarını bilemiyorum, hafif dolgu malzemeleriyle oluşturulan PVC kaplama tarzında oluyorlar.

Sağlam ve düzgün bir masif kapı bulunursa zımpara ve yüzey işlemleriyle gayet iyi bir tablaua dönüştürülebilir.