Odama ses yalıtımı yaptırmak istiyorum. Duvarlar kartondan gibi zaten her yerden ses geliyor. Kendim internetten alıp mı yapıştırıyorum çünkü tavana falan da yapılması lazım. Yoksa hazır birine yaptırmak nasıl oluyor?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
- Ses Yalıtımı Seçeneklerini Değerlendirin:Odama ses yalıtımı yaptırmak istiyorum. Duvarlar kartondan gibi zaten her yerden ses geliyor. Kendim internetten alıp mı yapıştırıyorum çünkü tavana falan da yapılması lazım. Yoksa hazır birine yaptırmak nasıl oluyor?
- Kendin Yap (DIY) Yöntemi:
- Ses Yalıtım Malzemeleri Temin Et: Ses geçirmez paneller, akustik köpük, mat yüzey kaplamaları ve ses yalıtım bantları alabilirsiniz.
- Uygulama:
- Duvarlara ses yalıtım panellerini veya akustik köpükleri monte edin.
- Tavana da ses yalıtım köpüğünü benzer şekilde yerleştirin.
- Kapı ve pencere kenarlarına ses yalıtım bandı uygulayın.
- Uzman Yardımı Alma:
- İnceleme ve Teklif: Bir uzmana danışarak odanızı inceletin. Ses yalıtımı konusunda öneriler alarak fiyat teklifi isteyin.
- Uygulama: Uzman ekibi, belirli yöntemlerle odanızı profesyonel şekilde ses yalıtımına alacaktır.
- Hangi Seçeneği Seçeceğinize Karar Verin:
- Bütçeniz ve zamanınıza göre kendiniz yapmayı veya profesyonel yardımı değerlendirin.
- Eğer karmaşık bir uygulama gerektiriyorsa uzman yardımı almak daha faydalı olabilir.
LA Knight
Üstün
Senin ilk yapacağın şey ses yalıtım süngeri almak olacak. Sarı, siyah karışık renklerde oluyor. Duvara yapıştırıcı sürerek dikkatlice yapıştırman gerekecek. Elinden iş geliyorsa yapabilirsin. Ayrıca öyle kalınlığı düşük olanlar çok etki de etmiyor. Onu yaptıktan görüntüsü tahminimce hoşuna gitmeyecek. Üzerine yumurta kabı olanları yapıştırabilirsin.
İlk sesler nereden geliyorsa o bölgeyi full bunla kaplaman gerekecek.
Bu da yapıştırıcısız. Yapıştırıcı bir reçine bulursan maaliyet olarak herhalde aşağıdaki daha ucuza mÂl olur.
Tavan + 3 duvar desek tahmini 10 bine yaklaşır maaliyeti sana.
İlk sesler nereden geliyorsa o bölgeyi full bunla kaplaman gerekecek.
Bu da yapıştırıcısız. Yapıştırıcı bir reçine bulursan maaliyet olarak herhalde aşağıdaki daha ucuza mÂl olur.
Senin ilk yapacağın şey ses yalıtım süngeri almak olacak. Sarı, siyah karışık renklerde oluyor. Duvara yapıştırıcı sürerek dikkatlice yapıştırman gerekecek. Elinden iş geliyorsa yapabilirsin. Ayrıca öyle kalınlığı düşük olanlar çok etki de etmiyor. Onu yaptıktan görüntüsü tahminimce hoşuna gitmeyecek. Üzerine yumurta kabı olanları yapıştırabilirsin.
İlk sesler nereden geliyorsa o bölgeyi Full bununla kaplaman gerekecek.
Hocam şimdi 10 bine dediğiniz gibi 3 duvarı + tavan yapabiliyorsak iyi metrekaresini de ölçmek lazım tam bilmiyorum. Ben 10 bine veya 15'e yaptırmasına yaptırırım da, ev bize ait değil kiradayız yarın bir gün taşınmak gerekirse yalıtımı söküp başka yere yapıştırabiliyor muyuz bu biraz sıkıntı
LA Knight
Üstün
Kirada olduğun için bence hiç yapmayın. O parçalar ufalanabilecek düzeydeler. Bu şekilde idare edin bence.Hocam şimdi 10 bine dediğiniz gibi 3 duvarı + tavan yapabiliyorsak iyi metrekaresini de ölçmek lazım tam bilmiyorum. Ben 10 bine veya 15'e yaptırmasına yaptırırım da, ev bize ait değil kiradayız yarın bir gün taşınmak gerekirse yalıtımı söküp başka yere yapıştırabiliyor muyuz bu biraz sıkıntı
doğru diyorsunuz hocamKirada olduğun için bence hiç yapmayın. O parçalar ufalanabilecek düzeydeler. Bu şekilde idare edin bence.
Emre Human
Üstün
Oda baya havasız kalır ve de az para değil bu işler. Kiradaymışsın sanırım o yüzden hiç bulaşma derim.Odama ses yalıtımı yaptırmak istiyorum. Duvarlar kartondan gibi zaten her yerden ses geliyor. Kendim internetten alıp mı yapıştırıyorum çünkü tavana falan da yapılması lazım. Yoksa hazır birine yaptırmak nasıl oluyor?
Yeni konular
-
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-
-