shruux 24

Uzman
Bildiğiniz üzere film bayağı olay oldu, alt ve üst kısımların gözükmemesi sebebiyle. Yanlış bilmiyorsam IMAX sinemalarda orijinal hali izlenebiliyor. Türkiye'de bu filmi destekleyen sinema var mı? İzmir'de oturuyorum, sadece bir adet IMAX sinema var. Orada bu filmi orijinal haliyle izleyebilir miyim? Yoksa yine alt ve üst sahneler kesik ama normal sinemaya göre daha iyi durumda mı olur?

Son düzenleme:
Ben de bu soruyu soracaktım. Gerçekten Türkiye’de 70 mm IMAX yok mu??
Yok hocam. Avrupa'da bile 3-4 tane var bildigim kadariyla. 3'u de İngiltere'deydi sanirim.

Turkiye'de alabileceginiz en iyi IMAX deneyimi Laser IMAX sanirim. O da yalnizca İstinye'de var diye biliyorum. Geri kalanlarin hepsi Digital IMAX. Belki Ankara'da da bir tane daha Laser IMAX olabilir ama emin degilim.

Bildiğiniz üzere film bayağı olay oldu, alt ve üst kısımların gözükmemesi sebebiyle. Yanlış bilmiyorsam IMAX sinemalarda orijinal hali izlenebiliyor. Türkiye'de bu filmi destekleyen sinema var mı? İzmir'de oturuyorum, sadece bir adet IMAX sinema var. Orada bu filmi orijinal haliyle izleyebilir miyim? Yoksa yine alt ve üst sahneler kesik ama normal sinemaya göre daha iyi durumda mı olur?
Adana'daki IMAX'te alt ust sahneler kesik degildi bu arada. Goruntu yine daha iyi ama kesinlikle yakin bile degil 70mm IMAX'e.

Nolan'ın bahsettiği o 15/70 mm analog film makinesini görmek istiyorsan en yakın prag veya Londra'da var. Ülkede o teknolojinin yakınından geçen tek bir salon bile yok.