EMR_CAN

Uzman
Iyi günler hocam. Yaygın bir crackli progam ve oyun vb şeyleri indirme sitesinden Ofis 2019 kurdum ve uygulamanın yan sekmesinden programin KMS'sinden ile lisans aktif ettim. Ama bu yöntemin riskli virüslü olduğunu öğrendim. Programlari sildim ama virüs veya KMS kalıntısı vb bir durum var mı yok mü nasıl bileceğim? Programlarla birlikte KMS kalkmamış mıdır? Windows lisansı KMS ile sıkıntılı olduğunu biliyorum o yüzden onu hiç düşünmedim bile ama programdan bir yana sıkıntı olmaz diye düşündüm hata etttim. Bu KMS olayından nasıl kurtulurum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Revo Uninstaller kullanabilirsiniz rahat etmezse içiniz, bir antivirüs taraması yapın mümkünse. Eğer içiniz yine rahat etmez ise bu kod lisansı silebilirsiniz;

Kod:
slmgr /upk
slmgr /cpky

Office Scrubber kullanmanızı tavsiye ediyorum. Office Scrubber'ı açtıktan sonra Scrub ALL seçeneği ile Office'i korsan KMS etkinleştirme ile birlikte temizleyebilirsiniz.

Linki kod olarak paylaşıyorum.
Kod:
https://github.com/abbodi1406/WHD/blob/master/scripts/OfficeScrubber_13.zip

Office Scrubber ek olarak korsan KMS etkinleştirmeyi de kökünden siliyor. Bu sayede sistemde hiçbir kalıntısı kalmıyor. Sonra tekrar ister orijinal Office lisansı veya Microsoft 365 aboneliği alıp orijinal Office kurabilir, ister Ohook aktivasyon yöntemini kullanabilirsiniz.

Nasıl kurduysanız tekrar o aracı çalıştırın. İçinde genelde silme seçeneği de olur.
Bu arada konu dışı fakat siz orijinal Office mi kullanıyorsunuz yoksa korsan Office mi kullanıyorsunuz? Ben Microsoft 365 aboneliği ile orijinal Office kullanıyorum, tabii ki Windows altında :) Linux'ta ise OnlyOffice ve LibreOffice yüklü.

Iyi günler hocam. Yaygın bir crackli progam ve oyun vb şeyleri indirme sitesinden Ofis 2019 kurdum ve uygulamanın yan sekmesinden programin KMS'sinden ile lisans aktif ettim. Ama bu yöntemin riskli virüslü olduğunu öğrendim. Programlari sildim ama virüs veya KMS kalıntısı vb bir durum var mı yok mü nasıl bileceğim? Programlarla birlikte KMS kalkmamış mıdır? Windows lisansı KMS ile sıkıntılı olduğunu biliyorum o yüzden onu hiç düşünmedim bile ama programdan bir yana sıkıntı olmaz diye düşündüm hata etttim. Bu KMS olayından nasıl kurtulurum?
Hibit Uninstaller ile en ufak reg kaydına, artıklarına varana kadar silebilirsiniz. Zorla silme seçeneği de mevcuttur.
Ayrıca o aracın da Force Uninstall yani zorla kaldırma seçeneği mevcuttur.

Aslında virüs gibi bir şeyi ilk başta TEMP klasörüne yüklüyor. Sonra nereye taşıyor bilmiyorum. TEMP klasöründe silmezseniz eğer duruyor orada öyle.

Tüm silme işlemleri bitince güvenilen bir AV ile virüs taraması yapın.

Hepsini denedim ve ilk kurarken Force uninstall yaptirmisti. Ben uygulamaları silerken aynı pencere açıldı ve sanırım kendisi Force unistall yapmış olabilir diye düşünüyorun çünkü sonradan pek bir şey silemedim ama içim rahat etti. Çok teşekkür ederim hepinize. (kendini silme gibi bir ihtimal var mı 😅)