Bütçe
5000 TL

Enes138

Uzman
Yer
İstanbul
Merhabalar, bir süredir bilgisayar başında saatlerce rahatlıkla kullanabileceğim bir koltuk almayı planlıyorum. Hem yazılımcıyım, işimi bilgisayar başında yapıyorum hem de yoğun şekilde oyun oynuyorum. Yani günümün büyük bir kısmı bilgisayar başında geçiyor.
Ancak oyuncu koltuğu mu yoksa ofis koltuğu mu almalıyım, buna karar veremedim. Oyuncu koltukları bütçemi oldukça aşıyor; kaliteli modeller genellikle 10.000 TL civarında. 5.000 TL civarındaki ürünler için ise genel olarak kalitesiz olduklarına dair yorumlar gördüm. Bu nedenle ofis koltuklarına yöneldim ve Seduna Thunder Pro modeli dikkatimi çekti.
Ürün linki: Amazon
Sizce bu model uygun mu, ya da önerebileceğiniz başka bir koltuk var mı?

Yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum alınır. Genel olarak başarılı özellike oturma kısmı hem geniş hem rahat ama birkaç eksisi var sırayla onlardan bahsedeyim. Bu arada boyum 181 cm kilom da 65.

1) Şu bel desteği sert plastikten ve evet destek ama insanın beli acıyor. Arkaya kendinizin ekstradan yastık bel desteği satın alması gerek.
2) Kolçak aralıkları biraz geniş. O yüzden kısa boyluysanız sandalye aşağıda kolçaklar yukarıda olunca kolunuz çok fazla yukarı kalkıyor. Yani kol-omuz açınız 60 derece falan oluyor o yüzden kısa boylu (170 cm civarı ve altı) kişiler ayak desteği de alıp kendini yükseltmeli bence.
3) Koltuğu biraz bile geriye yaslayınca kafa kısmı çok boşa düşüyor. Oyuncu koltuklarında falan olan baş yastığı var ya onlardan almanız ya da yaptırmanız gerek. Çok net lazım.

Uzun kullanımda eksiler:
1) Kolçakların içinde süngerler var ve epey rahat ama yıllar içinde artık dirseğinizi koyduğunuz yerler çöküyor.
2) Yine birkaç yıl sonra oturduğunuz minderde çökmeye başlıyor hala rahat ama eğer çok kiloluysanız belki de bu sandalyeden uzak durmanız gerekir.

1.72 boyundayım, 64 kiloyum. Boyun ya da bel ağrısı yaşamıyorum.
Yan tarafından çok boş duruyor rahat olsada uzun süreli kullanmaya ve sandalyede çok uzun süre geçireceğiniz için daha iyi şeyler alabilirsiniz bence...
Zio'dan özelleştirip alabilirsiniz veyahut Zio Venom iyidir bütçenizin tam sınırında olur ama verdiği fiyata değer özellikle işiniz buysa bence kaliteli bir şey alın.

Attığınız model hakkında bilgim yok. Kendim Exvega Andromeda 2025 modelini kullanıyorum. Kilolu biri olarak oldukça rahat ettiğim bir koltuk. Öncesinde Hawk Fab v serisi bir koltuk kullanıyordum. O modele kıyasla Andromeda 2025 çok daha iyi bir işçiliğe sahip ve daha rahat bir koltuk.