Öğrenci pasaportu, mezun olduktan sonra geçerliliğini korur mu?

ETARS61

Başarılı
Merhaba, geçtiğimiz hafta yalnızca defter bedelini yatırarak öğrenci pasaportu aldım. Ön lisans öğrencisiyim. Pasaportumun üzerinde "2032 yılına kadar geçerlidir." ibaresi yer alıyor. Öğrenciliğim sona erdiğinde bu pasaport geçersiz mi sayılır, yoksa 2032 yılına kadar kullanmaya devam edebilir miyim? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Yanlış bilgi: "Öğrenci pasaportu süresi öğrencilik bitene kadar geçerlidir." ifadesi yanlıştır. Hususi pasaport harici bitiş tarihine kadar kullanıma devam edilebilmektedir.
Öğrenci Pasaportu Süresi Ne Kadar?
Öğrenci pasaportu süresi, öğrencilik süresi kadardır. Öğrencilik durumu bittiği takdirde öğrenci pasaportu kullanılamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Verilen süre kadar kullanmaya devam edebilirsiniz. "Öğrenci pasaportu" gibi bir ifade yanlıştır. Öğrencilik süresinde devlet tarafından öğrenciye pasaport harç bedeli yansıtılmamaktadır. Hususi, Görev ve Diplomatik pasaportlarda olduğu gibi.

Eğer pasaportunuz Hususi değil ise yani Umumi ise herhangi bir sorun teşkil etmeden 2032 yılına kadar kullanabilirsiniz.

Benim bildiğim öğrencilik bitene kadar veya öğrenci olmaya devam etseniz bile 25 yaşında sona eriyor. Ben üniversitenin son senesinde almak istemiştim. Böyle söylediklerinde vazgeçmiştim. Nüfus müdürlüğünü arayıp sorabilirsiniz. Her gün bir şeyler değişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…