omerk_k 13

Uzman
Merhaba, mayısın ilk haftası yurt dışına çıkma ihtimalim var. Öğrenci pasaportum var ancak 2023 Haziran'da üniversitemden mezun oldum ve İstanbul Üniversitesi AUZEF'te kısacası 2. üniversiteme açıktan olacak şekilde başladım. Pasaportumun geçerliliği devam ediyor mu yoksa yeniden aktifleştirmem mi gerekiyor?
Yardımlarınız benim için önemli zamanım kısa.
Yaşım 21.

Öğrenci pasaportu diye bir şey yok. Öğrencilerden pasaport alırken harç ücreti alınmıyor. Bu yüzden süresini kısa almanın bir esprisi olmuyor. Bu yüzden insanlar maksimum süre olan 10 yılı alıyor ama onun için de 25 yaş şartı var. Yani ya 25 yaşınıza kadar ya da (15 yaşından küçükseniz) 10 yıllık alıyorsunuz.

Pasaportu aldığınız gün eğitim öğretim ile ilişiğinizi kesebilirsiniz. Normal bir pasaport o.

Bordo pasaport için durum böyle. Başka renk hakkınız varsa senaryoyu bilmiyorum.

Merhaba, Mayıs'ın ilk haftası yurt dışına çıkma ihtimalim var.

Konuya girmeden söyleyim. Beni bavura koyup gidin bensiz olmaz (!).

Pasaportumun geçerliliği devam ediyor mu yoksa yeniden aktifleştirmem mi gerekiyor?
Yardımlarınız benim için önemli zamanım kısa.
Yaşım 21.

Techolay üyelerine sorabilirsiniz.
Yardım ettiysem ne mutlu bana.

Konuya girmeden söyleyim. Beni bavura koyup gidin bensiz olmaz (!).

Techolay üyelerine sorabilirsiniz.
Yardım ettiysem ne mutlu bana.

Şöyle ki Ablam Amerika vizesi almak için balkanlara gidecek haliyle pasaportum olduğu için ben de ufak birkaçamak yapacağım diyebiliriz. Yurt dışı tatili vizesiz yerler için söylüyorum düşünüldüğü kadar zor değil. Örneğin mısıra git gel yapıp 4 5 gün kalmış birisini tanıyorum her şey dahil 10binin altında tutmuş ücretleri

Şöyle ki ablam Amerika vizesi almak için balkanlara gidecek haliyle pasaportum olduğu için ben de ufak birkaçamak yapacağım diyebiliriz. Yurt dışı tatili vizesiz yerler için söylüyorum düşünüldüğü kadar zor değil. Örneğin mısıra git gel yapıp 4 5 gün kalmış birisini tanıyorum her şey dahil 10binin altında tutmuş ücretleri.

Vizesiz gidilecek iyi yerler yok.
Avrupa ülkesine gideceğim derseniz 2 ülke var onlarda Sırbistan ve Beyaz Rusya ama sırplar Müslüman düşmanı.