C# Öğrenirken kafa karışıklığı normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sanaekaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 233
  • Etiketler Etiketler
    yazılım

Sanaekaa

Üyecik
C# öğreniyorum BTK, YouTube ve Udemy gibi yerlerden. Ancak şu an çalıştıkça kafam karışıyor, sanki bir şeyleri eksik yapıyormuşum da çok fazla şey kaçırıyormuşum gibi. Normal mi bu?

Algoritma konusunda nasılsın? Dilden çok, o dil ile yapılan örneklerde zorlanıyor olabilirsin mesela.

Algoritma derslerini vs. çalıştım ama yazılan kodlarda sanki bir şeyleri kaçırıyormuş gibi hissediyorum, çok kod var herhalde bilemedim.

Eğer ilk programlama dilin ise kafanın karışması normal. Başlangıçta zorlanabilir ve bazı kısımları anlamayabilirsin, endişelenme. Öncelikle algoritma mantığını iyi öğrenmen gerek. Zamanla hepsini oturtursun, sadece çalışmaya ve örnekler yapmaya devam et. İzlediğin bir eğitim videosunda, öğretmen bir örnek yaparken kendi tavsiyem; öğretmenin yaptığı örnek yerine farklı bir örnek yap. Mesela öğretmen ürün satış sistemi yapıyorsa, sen kitap satış sistemi yap. Bu da küçük bir tavsiye. Ek olarak programlama dillerinin ana yapısını öğrendikten sonra diğer programlama dillerini öğrenmen çok daha kolay olacak.

Kafa karışıklığı normal bir şeyler öğrenirken bilmediğin daha bir sürü şey olduğunu görmek muhtemelen seni yetersiz hissettiriyor.

Öğrenmenin de bir seviyesi olduğunu ve bu seviyeleri sindire sindire ilerleyerek geçeceğini unutma ve çok çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…