Kimya mühendisi olarak söylüyorum ki çoğunun içeriği aynı. Nestle yazdırabilirsen o daha da iyi, tadı daha hoş Nutrivigor'a kıyasla. Mide büyütme zorunlu bir süreç değil mi, sürekli sıvı alırsan kalori yoğunluğu düşük olduğu için daha geniş bir hacimde aynı kaloriyi alacaksın ve dolayısıyla 300 gram tavuk göğsündeki yaklaşık 80 gram protein için en iyi ihtimalle 1 litre "mama" içmen gerekecek. Pişmiş tavuk göğsü de neredeyse 1g/cm küp olduğu için tavuk yiyen kişi 300 mL(cm küp ile aynı şey) mide hacmi kullanırken sen 1000 mL kullanmış olacaksın. Bir an önce normal gıdaya geçmek aslında amaca daha uygun olur benim bilgim dahilinde.
Mide hacmi genişledikten sonra da daha protein odaklı hatta sporcu tipi beslenme uygulamaya devam edersen kilo alma sıkıntısı yaşamazsın diğer mümkün senaryolara kıyasla.
Bigjoy'u örnek olsun diye verdim, gainer ya da öğün tozu denen malzeme basitçe açıklarsam protein tozuna bolca maltodextrin eklenmesi. Maltodextrin de normalde kıvam verici olarak kullanılan bir çeşit nişasta. Sindirimi görece hızlıdır ve pek de yenecek bir şey değil aslında, pirinç çok daha iyi bir karbohidrat kaynağı. Lezzet konusunda burnumu tıkar içerim önemli değil kapasitesinde biriysen en mantıklısı 80% saf whey konsantresi almak ve dondurma gibi tatlı gıdalara döküp yemeye çalışmak. Bigjoy gibi hazır aromalı karışımlara kıyasla daha ucuza gelir ve ne olduğu belli malzeme almış olursun. Örnek olarak whey ilanı atıyorum;
Milkkar, Slava Süt'ün ürünü. Ben bu firmadan 90% kazein (saf süt proteini) almıştım ve analiz raporuyla gelmişti. Kendim de basit tekniklerle inceledim ve gerçekten kazein. Firma titizlikle iş yapmış.