Böyle bir durumda sonuç ne oluyor?
Detaylar
Kim cevapladı?Yani şimdi birinci arkadaş yerleşmezse birincilik kontenjanından ben yararlanabilir miyim?Sadece 12. sınıfı bitirdiğinizde girdiğiniz YKS sınavı için geçerli diye biliyorum.
Bu konuda net bir bilgim yok maalesef ama öyle olacağını sanmıyorum.Yani şimdi birinci arkadaş yerleşmezse birincilik kontenjanından ben yararlanabilir miyim?
DogancanYr
Başarılı
Arkadaş ile konuşsan biraz notunu düşürse olmaz mı?
Boş ver dediğimi.
Herhalde o kontejyana her zaman hakkı var sanırım.
Boş ver dediğimi.
Herhalde o kontejyana her zaman hakkı var sanırım.
Son sene özel okuldan gel gariban Anadolu Lisesindeki birinciliği al. Ülkenin adaletine hayranım ya. Teşekkürler arkadaşlar.
Canepe
Uzman
Mezun senende bir yere yerleşirsen mezun başlığı ile sistemde yerleşirsin, bir okulun öğrencisi olarak değil. Bunu rehber öğretmeni geçtiğimiz yıllarda ben sınava girerken söylemişti. Yani mezun birinin yaptığı başarı okula yansımıyor idi, bu sebeple okula da bağlı olmadığından okul birincisi sıfatı ortadan kalkabilir. İkinciye de geçmez.
Ama bu bir varsayım, rehber öğretmenin ile konuşursan kesin sonuç alırsın.
Farklı bir forumda açılan konu:
Farklı bir kaynak:
"Okul birinciliği kontenjanı sadece bir yıl kullanılmaktadır."
Yani hak birinci arkadaşın, kullanırsa faydasına olacak. Kullanmazsa da hakkı kendisi ile birlikte yanacak. İkincilik maalesef bir şey ifade etmiyor.
Ama bu bir varsayım, rehber öğretmenin ile konuşursan kesin sonuç alırsın.
Farklı bir forumda açılan konu:
Farklı bir kaynak:
"Okul birinciliği kontenjanı sadece bir yıl kullanılmaktadır."
Yani hak birinci arkadaşın, kullanırsa faydasına olacak. Kullanmazsa da hakkı kendisi ile birlikte yanacak. İkincilik maalesef bir şey ifade etmiyor.
Son düzenleme:
Son sene özel okuldan gel gariban Anadolu Lisesindeki birinciliği al. Ülkenin adaletine hayranım ya. Teşekkürler arkadaşlar.
Ne adaleti?
Dünya da adalet mi var sanıyorsun ki, memlekette adalet olsun.
Tanrının adaleti olsa melek yasta çocukları bombalatırmaz herhalde.
Yeni konular
-
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-
-