Aktarma varsa sıkıntı yoksa takarsın kulaklığını müzik dinlersin veya kitap okursun. Önemli olan 1 saat olması değil oturacak yer bulup o 1 saatte aktivite yapabilmek.

Ben arabayla 35 km yol gittim 1.5 senedir 11. Sınıfa geçtim. Çok yağmur kar fln olmadığı sürece zamanında varıyordum okula.
İztaşıttakiler benden daha geç geliyordu Bergama'dayken. Zamanında kalkıp işini görürsen sana artısı olur.

Yola bağlı. Tek otobus/tren vs ise rahat. Ama aktarma vs varsa iyi değil. Ama 1 saat çok değil idare eder süre. Eğer tek araçla gidiyorsan o vakit süresinde uyuyabilirsin, telefon bakabilirsin, arkadaşlarınla konuşursun ya da ders çalışırsın vs.

Sadece dönüş yolu için toplu taşıma kullanılacaksa olur elbette fakat her şey okulunuzdan memnun olup olmamanız ile alakalı iyi okul için 3 saat yol yine gidilebilir. Yine de ileri zamanlarda sınava çalışacaksanız size yakın güzel okulları değerlendirmeye almanızı tavsiye ederim.

İnsanların verdiği örneklerde hiç alternatif yok. Adam üniversiteye gidiyorum diyor. Üniversiteye başka üniversiteye gidemediğin icin gidiyorsun. Belki aile evinde kalmak için gidiyorsun. Belki anca orada ev bulabildiğin için gidiyorsun. Yan sokakta daha iyi ve gidilebilen okul olsa kimse canı sıkıldığı için 1 saat yol gitmez. Liseler arası çok fark olmuyor.

O 1 saati hatırı sayılır miktarda düşürme imkanınız varsa ve o zaman kazancını sınava yönelik kullanabilecekseniz mantıklı değil.

Arkadaş ortamının bir önemi yok. Kişiden kişiye değişir ama şurada 5 yıl sonra taş çatlasa 10 kişiyle görüşeceksiniz ve o kişiler şimdi ayrılsanız da sizlerle görüşür.

Hocalarla olan ilişkinizi de dusunmelisiniz. Yeni okulda hocalar sıcak olmayabilir, soru sordugunuzda ilgisiz olabilir, sadece göz ucuyla bakabilirler.

Yoksa inanılmaz uzun bir süre değil.