Pad 7 hakkında bir şey söylemedim, bu arada PWM gibi ılık hassasiyetim yok. Yıllardan beri tablet ve telefonda OLED kullanıyorum (özellikle evde içerik tüketmek için) gözüm ne kanadı ne de koptu.

OLED kadar harika bir teknoloji yok, hele karanlıkta kullanımda.

Hassasiyeti varsa diye geçtiğim uyarıya bu abartı tepki neden? Madem yok hassasiyetin hassasiyeti olan bir insanın yaşadığını nereden biliyorsun da abartıyorsun diye konuşuyorsun?
Ilık hassasiyet derken umarım dalga geçmek için söylememişsindir.

OLED ile LCD panel karşılaştırması nerede yaptım da gelip ortaya gereği olmayan terimler atıyorsun 15klık tabletin ekranı ile karşılaştırdım.

Hassasiyeti varsa diye geçtiğim uyarıya bu abartı tepki neden? Madem yok hassasiyetin hassasiyeti olan bir insanın yaşadığını nereden biliyorsun da abartıyorsun diye konuşuyorsun?
Ilık hassasiyet derken umarım dalga geçmek için söylememişsindir.

OLED ile LCD panel karşılaştırması nerede yaptım da gelip ortaya gereği olmayan terimler atıyorsun 15klık tabletin ekranı ile karşılaştırdım.
Dandik bir lcd yi överken iyi oluyor ama dimi. Yıl olmuş 2025 hala lcd diyenler var. 10 yıllık galaxy tab o ekranı ezer geçer renk doğruluğunda.

Not tutacak ve ders videosu izleyecek birisi gördüğü renklerin doğruluğundan çok görebileceği renklerin sayısını ve kalitesini tercih edecektir. LCD ekran tavsiye etmiyorum.

M3 işlemci muhteşem bir şey tabletlerde ancak yine kullanım amacına geliyoruz: Not tutmak ve ders videosu izlemek. O kadar güce gerek olduğunu sanmıyorum.

OLED ekranlı Samsung modellere bakabilirsin.

iPad ekranı da üzmez bu arada. OLED kadar iyi olmasa da abartıldığı kadar kötü de değil. Rahatsız edeceğini sanmıyorum. iPhone olduğu için alınabilir, çok iyi ekosistem oluyor.

60Hz ekran siyahlar harici uzmeyecektir. Ekosistem olayi cok buyuk kolaylik. WhatsApp'ta yenilerde geldi IPadOS'a. Donanim olarak da ust duzey denilebilir.
Ama o butcede ozellikle ekran konusunda cok cok daha iyi cihazlar mevcut.

Android'de Notability veya GoodNotes var mi? Olsa da iPad'deki kadar islevsel calisiyor mu onlara bak. Ben M1 islemcili iPad Pro kullaniyordum okulda not tutarken mini-LED 120Hz ekran ile gelmesi artiydi tabi de en buyuk avantaj GoodNotes kullanirken aliyordum. Huawei'nin kendi not tutma sistemini cok begenmemistim mesela. Eger Android tarafinda bu iki uygulamadan birisi iPad'deki kadar iyi calisiyorsa Samsung Tab S10+ alabilirsin. Su da bir gercek ki en kral Android tableti de alsan buyuk telefon gibi oluyor. Ote yandan iPad bambaska bir dunya mesela iPadOS o konuda cok iyi is cikariyor. iPhone - iPad arasindaki tekli ekosistem cok onemli degil ona takilma. Yaninda bir MacBook olsa inanilmaz fark ettirirdi mesela.

Herkese selam bir iPad alma fikri var aklımda. Daha çok not tutmak ve video ders izlemek için kullanacağım. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler!

Bütçe konusunda sıkıntı yoksa öğrenci indirimi varken alınır. 60Hz olması bazen can sıkıcı oluyor ama genel itibarıyla çok iyi bir cihazdır. Bende M1 var ve hala sıkıntısız şekilde çalışıyor. Depolama olarak 128 GB yetmez diye düşünüyorum. Aktif olarak Üniversite dönemimi bitirdim ve sadece notlar ~7GB yer kapladı.

Bu gün Gürgençler'e gidip test etme fırsatı buldum dostlar. Ekran olarak tabii Pro model daha da iyi olsa 13 inç Air beni daha da cezbetti. En yakın zamanda alıp buraya da bir inceleme yapmayı düşünüyorum. Fikirleriniz için çok teşekkürler!