seeraddar

Yetkin
Dün açtığım konuları biliyorsanız, bilgisayarımı satacağımı da biliyorsunuzdur. Sabah dışarı çıktım, bilgisayarcıları geziyordum. Arkadaşlarım arayıp staj belgesi almam gerektiğini söylediler. Salı ve pazartesi okul var, yani yarın staj var. Bugün okulun son günü, bugün gitmem lazımdı. Eve git, oradan okula, oradan bilgisayarcıya, sonra oradan bilgisayarı al sat derken çok uzun sürerdi, hatta yetişmezdi. Okulum uzak bir yerde, direkt hemen okula gittim.

Üstümde şort ve tişört var, şort dizimin biraz üstünde. Erkeğim bu arada. Staj belgesini alacağımız hoca tüm gün okulda olmalı normalde ama yoktu. Hocayı arıyorduk arkadaşımla. Arkadaşımla forma yok üstümüzde. 3–4 kişi tutup sordu, anlattık. Bizi uyardılar, şort yasak dediler. “Tamam, kusura bakmayın ancak böyle gelişti.” deyip anlattık, saldılar.

Geçen yıl bana durduk yere vuran, daha sonrasında tartıştığım idareci gördü, “Gel.” dedi, ters ters. “Okula niye geldin, git evine.” dedi, bağırdı. Ben de ona “Okula gelmedim zaten, belge alacağım.” dedim. Bu defa “Yataktan kalkıp mı geldin?” dedi. Ben de “Yok, dışarıdaydım, arkadaşlarım arayınca geldim. Yataktan kalkıp gelmedim yani.” dedim. Dişlerini sıkıyor, elini kaldırdı, omzuma vurdu. “Tamam, gidin.” dedi.

Bunlar teneffüste yaşandı. Sınıfa gittik, oturduk. Teneffüs bitince hocanın dersi olduğu sınıfa gidecektik. Teneffüs bitti, kapıyı açtım. O bana, ben ona bakıyorum. Bana yine dedi: “Sınıfta ne işin var? Sen sınıfa gidemezsin, gidip başka yerde bekle hocanı.” “Tamam.” dedik. Sınıfta olmayınca dışardaki bütün hocalar bizi tutuyor, biz de açıklama yapmaktan yorulduk dedim. “bana ne.” tarzı bir şey dedi.

Aşağıda hocayı arıyoruz. Bir müdür yardımcısı daha tuttu, anlattık, anladı. Hemen 20 saniye sonra başka müdür yardımcısı tuttu, ona da anlattık. O sırada hoca aradı, saat 12'de geleceğim dedi. Ben de “hocam saat 12'de gelecekmiş.” dedim. “Tamam, çıkın okuldan, 12'de gelin.” dedi. Ben de “Tamam.” dedim.

Üst kata yöneldik. “Nereye?” dedi. “Cüzdanım arkadaşımda.” dedim. Sanki yalan söylüyormuşum gibi “Ne işi var cüzdanının onda?” dedi. Ben de “Olamaz mı, ona bıraktım.” dedim. Arkamı döndüm çıkıyorum yukarı, arkadaşım da yanımda bu arada. Müdür yardımcısı bana bağırdı: “Kafanı sallama!” Ben de artık sinirlendim. “hocam sallamıyorum kafamı falan, açıklama yapmadığımız hoca kalmadı. Siz de aynı şeyi 5 defa söylediniz, aptalmışız anlamıyoruz gibi davranıyorsunuz, sanki okuldaki problemli insanlardanız. Gideceğiz, belgeyi alıp…” dedim.

Hocayla konuşurken diğer, bana vuran müdür yardımcısı geldi, bağırıyor. O hep öyle, sürekli tersliyor, “Bizi anlamıyorsunuz.” diyor diye bağırıyor. Bir şeyler daha bağırdı ama hatırlamıyorum ne dedi. Ben de ona doğru ilerledim, Konuşmaya, sıkıntı ne burada? Diye. Ortam gerildi. Bütün müdür yardımcıları oradaydı. Arkadaşım tuttu kolumdan, çıkardı beni okuldan. Ben çıkınca okulda beni aramış, sinir küpü olmuş falan.

Saat 12 olunca gideceğim okula. Arkadaşıma yazdım, bayağı sinirlenmiş, zoruna gitmiş, sınıflarda beni aramış. İşin komik yanı, bu eleman geçen sene müdürün kardeşi şort, yırtık pantolon, içi gözüken önü açık gömlekle gezerken ses çıkarmıyordu.

Bu konuyu okursanız olayı daha iyi anlarsınız. Saat 12 de gideceğim yanına derdi neymiş öğreneyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi eğitim öğretim hayatımı düşününce okul üniformanın ütüsüz ya da ayakkabının boyasız olması bile sorun yaratırdı. Kaldı ki biz durumun ciddiyetini bildiğimizden ona göre giderdik. Şu an telefonunu çıkar göster diyen amcalar gibi hissediyorum ama bu bence biraz olması gereken bir şey. Gerçi her şey etki tepki, böyle davranan bir öğretmen saygıyı ne kadar hak eder tartışma konusu.

Kendi eğitim öğretim hayatımı düşününce okul üniformanın ütüsüz ya da ayakkabının boyasız olması bile sorun yaratırdı. Kaldı ki biz durumun ciddiyetini bildiğimizden ona göre giderdik. Şu an telefonunu çıkar göster diyen amcalar gibi hissediyorum ama bu bence biraz olması gereken bir şey. Gerçi her şey etki tepki, böyle davranan bir öğretmen saygıyı ne kadar hak eder tartışma konusu.

Okula 1 kere formasız gitmiş biri değilim. Bugün belge almak için gidip, belgeyi alır almaz ayrılacaktım.

Son düzenleyen: Moderatör: