Okul PC'leri için Linux dağıtım önerisi

Asily

Üstün
Makaleler
5
Yer
Karabük
Okul bilgisayarları artık kastığı için bende bir dağıtım kurayım rahatlasın dedim sonuçta 2005'lik bilgisayarlar falan büyük ihtimal Scratch LibreOffice falan kullanırlar hangi dağıtımı önerirsiniz. Bu arada biraz daha Windows'a benzemesi lazım çünkü genel olarak küçük öğrenciler kullanacak.
Bu arada öğretmenden izin alınmıştır.

Arch Linux veya EndeavourOS.

Ek olarak LibreOffice yerine OnlyOffice kullanın. Microsoft Office'in direkt aynısı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerileriniz için teşekkürler üçüde arayüz olarak çok iyi duruyor fakat EndeavourOS kaldırabilir mi bilmiyorum genel olarak 2 GB RAM falan oluyor bazılarının 4 fakat işlemcileri X64 desteklemiyor diye biliyorum denemiştim X64 daha önceden çalışmadı. Büyük ihtimal Arch Linux'ya da Linux Mint kurarım.

Birini daha Arch'lı yapıyoruz!

Arch kurulacaksa düzenli(en az ayda bir) tam sistem güncellemesi yapmazsanız birden güncelleme yaptığınızda grub elinizde kalabilir.

Sırf grub değil o lafın gelişı, sistem birden çok güncel oldu böyle de tribine giriyor.

systemd-boot daha iyi bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…