21611

Becerikli
Okuldan nefret ediyorum ama bu bildiğiniz bir nefret değil. Sanki istemediğim bir işte zorla çalıştırılıyor gibi hissediyorum. Ayrıca bu günde sadece 7 saatimi değil, tüm yılımı etkiliyor. Geceleri çok geç uyuyorum, okul dışında vaktim daha fazla olsun diye. Tatillerimi bile etkiliyor. Okulda aşırı sıkıldığım için telefona bakmak dışında yaptığım her şey zaman kaybı geliyor. Telefon bağımlılığıyla bir alakası yok, tatilde böyle olmuyordum. Artık bana mutluluk vermeyen her şey boş geliyor ve o yaptığım iş ne olursa olsun hemen bırakıp beni mutlu eden bir şeye geçiyorum.

Okulda zaten bir şey öğrenmiyorum, çünkü benim hedefim başka, YKS ile işim yok. Böyle olunca da boşu boşuna gidiyorum, 7 saat boyunca duvara bakarak bir şeyler düşünüyorum, ve benim daha 2 yılım kaldı. Ben daha ilk aydan bu kadar dayanamıyorsam geriye kalan 17 ay ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Devamsızlığım şimdiden 8 gün oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir işe gir çalış o zaman okuyacağın yok belli ki. Belki o zaman okulun değerini anlarsın.
Dediğim gibi hedefim başka, okuyacağım. Ama hedefim yurt dışı olduğu için okulda öğretilenlerle pek işim olmuyor. Okula 7 saat gidince de eve gidince hiçbir hevesim kalmıyor. Türkiye'de savaş harici hiçbir şekilde okumayı düşünmüyorum. Önceden böyle değildi ama anlamadığım bir şekilde geçen seneden beri böyle. Önceden severek giderdim.

Gece uyumayıp okulda uyuyacaksın. Kulak tıkacı takıp bir bere veya maske ile gözlerini kapatacaksın. 12. sınıfın %70'ini uyuyarak bu şekilde geçirdim.

@Michael MYERS İnsanların dertlerini paylaştığı bir konuya böyle bir emoji atmak hoşuna gidiyor mu gerçekten? Ben burada ciddi bir şey söylüyorum. Sen beni anlamıyorsan sorun bende değil.

Gece uyumayıp okulda uyuyacaksın. Kulak tıkacı takıp bir bere veya maske ile gözlerini kapatacaksın. 12. sınıfın %70'ini uyuyarak bu şekilde geçirdim.
Öğretmenler bir şey demiyor muydu?

Dediğim gibi hedefim başka, okuyacağım. Ama hedefim yurt dışı olduğu için okulda öğretilenlerle pek işim olmuyor. Okula 7 saat gidince de eve gidince hiçbir hevesim kalmıyor. Türkiye'de savaş harici hiçbir şekilde okumayı düşünmüyorum. Önceden böyle değildi ama anlamadığım bir şekilde geçen seneden beri böyle. Önceden severek giderdim.
Neymiş yurt dışında hedefin?

Hedefiniz yurt dışı ve sizin okulla alakanız yoksa bunlar biraz değil fazlasıyla hayalden ibaret oluyor. Lise bittikten sonra eğer üniversite okumuyorsanız direkt hayata atılmak zorunda kalıyorsunuz. Bu sefer de gelip "işten nefret ediyorum" diye konu açarsın asgari ücretin bir tık üstünü kazanıp günde 12 saatini harcadığın tatili olmayan mesleğin yüzünden.

Hedefiniz yurt dışı ve sizin okulla alakanız yoksa bunlar biraz değil fazlasıyla hayalden ibaret oluyor. Lise bittikten sonra eğer üniversite okumuyorsanız direkt hayata atılmak zorunda kalıyorsunuz. Bu sefer de gelip "işten nefret ediyorum" diye konu açarsın asgari ücretin bir tık üstünü kazanıp günde 12 saatini harcadığın tatili olmayan mesleğin yüzünden.
Hayır, okulla alakam var. O anlamda demedim. Üniversite tabii ki okuyacağım. Zamanımı yurt dışı için daha mantıklı şeylere vermek istiyorum. Proje olur, IELTS olur. Ama her gün 7 saatim boşu boşuna gidiyor ve aşırı sıkılıyorum. Eve varınca da bir şeye hevesim kalmıyor zaten o sıkıntıyla. Bunun dışında daha çok etkili olan şey de okulda aşırı stres oluyorum. Bu stres yüzünden okula gitmek de istemiyorum. Mesela üşüyünce donacağım diye strese giriyorum, başım dönünce sınıfın ortasında bayılacağım diye strese giriyorum, ders başlarken tuvaletim birden gelirse diye stres oluyorum. Yani her dakika yaklaşık stresliyim.

"Okula gitmek istemiyorum"... Türkiye'deki 10 gençten 9'u, yani sensin. Çok özel bir durumun var mış gibi konuşmuşsun.

Baban sana iş kurmayacaksa, ticarete atılacak sermayen yoksa, bir zanaat öğreneyim de elim iş tutsun usta olayım demiyorsan zorunlu eğitimi (şu an en az 14-16 yıl) tamamlayacaksın. Kalan süreyi nasıl geçireceğin sana bağlı, gelip buralarda yakınarak kendine eziyet çektirme. Olgunlaş.