Kim istiyor ki
Mecbur en azından liseyi bitirmen lazım, dişini sık.
Ben niye burada kendime eziyet çektirme ihtiyacı duyayım ve ayrıca bu ne işime yarayacak ? Ayrıca farklı bir durumum var evet, en önemli eklemem gereken şeydi ama bunu eklemeyi unutmuşum, bir dalgınlıkla. Bir üst yorumumda açıkladım. Keşke olmasa da, okulda sevmesem de dayanabilirim. Bıktım artık her gün okulda stresten mide bulantısı, baş dönmesi, panik ataktan."Okula gitmek istemiyorum"... Türkiye'deki 10 gençten 9'u, yani sensin. Çok özel bir durumun var mış gibi konuşmuşsun.
Baban sana iş kurmayacaksa, ticarete atılacak sermayen yoksa, bir zanaat öğreneyim de elim iş tutsun usta olayım demiyorsan zorunlu eğitimi (şu an en az 14-16 yıl) tamamlayacaksın. Kalan süreyi nasıl geçireceğin sana bağlı, gelip buralarda yakınarak kendine eziyet çektirme. Olgunlaş.
Konuyu biraz fazla eksik anlatmışım. Silmelerini rica ettim. Sandığınız gibi bir şey değil. Bugünüm biraz stresli geçti, kafam karışık."7 saatim okula gidiyor." Uyku 8 saat okul 7 saat geriye kaldı 9 saat. 9 saatte istediğin şeyleri yapamıyor musun?
Senin hem açık öğretime, hem de psikolog desteğine ihtiyacın var dostum.Hayır, okulla alakam var. O anlamda demedim. Üniversite tabii ki okuyacağım. Zamanımı yurt dışı için daha mantıklı şeylere vermek istiyorum. Proje olur, IELTS olur. Ama her gün 7 saatim boşu boşuna gidiyor ve aşırı sıkılıyorum. Eve varınca da bir şeye hevesim kalmıyor zaten o sıkıntıyla. Bunun dışında daha çok etkili olan şey de okulda aşırı stres oluyorum. Bu stres yüzünden okula gitmek de istemiyorum. Mesela üşüyünce donacağım diye strese giriyorum, başım dönünce sınıfın ortasında bayılacağım diye strese giriyorum, ders başlarken tuvaletim birden gelirse diye stres oluyorum. Yani her dakika yaklaşık stresliyim.
Neden seninle dalga geçeyim? İhtiyacın olan iki şeyi sana uzatmadan söyledim. Asla birinin ruhsal sorunları ile dalga geçmem. Açıköğretime geçip psikolog görüşmelerine başlamalısın. Bu stresle yurt dışında yapabileceğini düşünüyorsan buyur devam et tabii.Ben psikolojik olarak sağlıklı bir insan değilim. Burada bir tavsiye almak için yazdım. Panik atağım ve anksiyetem küçüklüğümden beri var. Belki birinin küçük bir tavsiyesi bile yeterli olacak. Böyle dalga geçecekseniz hiç yazmayın. Herkes bu şekilde sağlıklı olmuyor. Öyle basit bir şeyden bahsetmiyorum.
Sizin için söylemedim. Teşekkürler bu arada.Neden seninle dalga geçeyim? İhtiyacın olan iki şeyi sana uzatmadan söyledim. Asla birinin ruhsal sorunları ile dalga geçmem. Açıköğretime geçip psikolog görüşmelerine başlamalısın. Bu stresle yurt dışında yapabileceğini düşünüyorsan buyur devam et tabii.
Biraz sert bir yorum yapmışım özür dilerim psikolojik destek almanız iyi olur yaşadığınız sorunlar ile ilgili.