21611

Becerikli
Okulda asla rahat ve güvende hissetmiyorum. Her gün mutlaka stres olacak bir sebep bulup günümü mahvediyorum. Saatler bir türlü geçmiyor. Bu sorun yaklaşık 2 yıldır devam ediyor. Önceden okul bana 5 dakika gibi gelirdi ve bitmesini istemezdim. Artık okul sanki hiç bitmeyecek kadar uzun sürüyor. Bu durum hayatımı çok kötü etkiliyor. Okul olduğu için geceleri çok geç uyuyorum, sürekli uykusuz kalıyorum, derslere odaklanamıyorum, okulda sürekli kaygılıyım ve çok fazla devamsızlık yapıyorum.

Bu problemin sebeplerinden de bahsedeyim. Sebebi belli olmayan bir şekilde yaklaşık her 2 ayda bir, 2-3 hafta boyunca sık idrara çıkıyorum. 30-60 dakikada bir tuvalete gitmem gerekiyor. Ancak okulda öğretmenler genelde izin vermiyor. Bu yüzden neredeyse her gün altıma yapacak kadar sıkışıyorum. Ayrıca okulun tuvaleti çok küçük ve kalabalık olduğu için yetmiyor. Bazı teneffüslerde tuvalete giremiyorum. Normalde 30-60 dakikada bir gitmem gerekirken, teneffüste dolu olduğu için bazen 1,5-2 saat beklemek zorunda kalıyorum. Bu da beni çok zor durumda bırakıyor.

Stres sebebim yalnızca bu değil. Örneğin, midem bulanınca da aşırı kaygılanıyorum. Ders boyunca sürekli “Eve mi gitsem? Lavaboya gitsem mi? Ya daha da kötüleşirse? Ya midem çok bulanırsa ve lavaboya gitmeme izin vermezlerse?” diye düşünüyorum. Derslerin yaklaşık yarısı bu şekilde kaygıyla geçiyor. Asla özgür ve rahat hissedemiyorum. Bu durum sanki suçsuz yere hapse atılmışım gibi geliyor. Yıllardır aynı okulda okusam da kendimi hiç rahat ve ait hissetmedim.

Psikoloğa da gitmiştim. Ancak birkaç hafta boyunca sadece “tanışma” adı altında görüşmeler yapıldı, fayda görmedim ve oldukça masraflı oldu. Yaklaşık 1,5 ay gidip bırakmaktım. Bana hiçbir katkısı olmadı. Daha hızlı sonuç bekliyordum. Okul bitene kadar anca fayda göreceksem bunun bana bir anlamı kalmaz diye düşündüm.

Son düzenleme:
Kaçıncı sınıfsınız? Psikiyatriye gitmeniz lazım, ilaç yazarsa biraz sakinleşebilirsiniz ve geceleri uyku probleminiz ortadan kalkar. Ayrıca odaklanma ve idrar sorununuz için normal doktora gidip tahlil yaptırın. Düşük olan vitamininiz varsa kullandıktan sonra biraz toparlanırsınız. Ne kadar su içiyorsunuz?

Kaçıncı sınıfsınız? Psikiyatriye gitmeniz lazım, ilaç yazarsa biraz sakinleşebilirsiniz ve geceleri uyku probleminiz ortadan kalkar. Ayrıca odaklanma ve idrar sorununuz için normal doktora gidip tahlil yaptırın. Düşük olan vitamininiz varsa kullandıktan sonra biraz toparlanırsınız. Ne kadar su içiyorsunuz?
11.sınıfım. İdrar için acile gitmiştim. Şekerim iyi, önceden de ölçülmüştü ve iyiydi. İdrar tahlilim de iyi çıktı. Ama ileride biraz daha rahatsız ederse ürolojiye çıkmayı düşünüyorum. Su tüketimim 1 ve 1,5 litre arası. Ama sadece içtiğim su bu kadar, yemek ve çorbalardan aldığım sular da var. Düşük olan vitaminim D vitamini var, neredeyse hiç yok diyebilirim. Ama bu yüzden olduğunu sanmıyorum. Diğerleri iyi görünüyor. İlaç kullanmayı düşünüyorum, daha kullanamıyorum çünkü ehliyet alıyorum. İlaç kullanırken araç kullanmamı istemiyor doktor.

11.sınıfım. İdrar için acile gitmiştim. Şekerim iyi, önceden de ölçülmüştü ve iyiydi. İdrar tahlilim de iyi çıktı. Ama ileride biraz daha rahatsız ederse ürolojiye çıkmayı düşünüyorum. Su tüketimim 1 ve 1,5 litre arası. Ama sadece içtiğim su bu kadar, yemek ve çorbalardan aldığım sular da var. Düşük olan vitaminim D vitamini var, neredeyse hiç yok diyebilirim. Ama bu yüzden olduğunu sanmıyorum. Diğerleri iyi görünüyor. İlaç kullanmayı düşünüyorum, daha kullanamıyorum çünkü ehliyet alıyorum. İlaç kullanırken araç kullanmamı istemiyor doktor.
Ailenizle gidip öğretmenlerle tek tek konuşup durumu anlatırsanız izin verirler diye düşünüyorum. Ürolojiye gitmeniz iyi olur.

Öncelikle sakin olun ve şu videoları izleyin belki faydası dokunur.

Son düzenleme: