Milli eğitim bakanlığına da bildirebilirsiniz durumu. Okul yönetimi öyle kafasına göre zorbalığa göz yumamaz.

Hocam okulda disiplin sıkıntılı ama aklıma gelmişti.
Sonra bir de haksız çıkarmak için sinirlendiriyorlar.
Herkes onları savunduğu için bir şey yapamıyorlar aklıma birkaç çözüm geliyor ama çekiniyorum.

Bu tarz olayları "Olabilecek şeylerdir" diye geçiştiremeyiz. Bu durum çok ciddi bir durum.
Zorbalığa uğrayan kişi için düşündüğünüzden çok daha zor bir şey hocam.
Türkiye'de OBP ya da kötü LGS puanıyla alan her lisede zorbalar ve sesini çıkaramayan korkaklar var.

Öğretmenler genelde alttan almazlar ama sizde almışlar. Yaptırım uygulamaları lazım. Kınama ya da yazılı uyarı verilmeli fiziksel şiddet eğer fazlaysa uzaklaştırma dahil verilebilir. Okul yönetimini şikayet etmeni öneririm.

Meslek liselerinin çoğu böyle, evet. Ben bu tarz konuları çok kez gördüm. Bakanlık böyle konuları bir yerine pek takmıyor maalesef.

Adamların umurumda değil öğrenciler hâla 3 aylık yaz tatilimiz var gözleri onda.

11. sınıfım şu okuldan kurtulacağım günü iple çekiyorum eskiden bulaşıkçılık işi yapıyordum işim çok zordu ama yemin ediyorum işte geçirdiğim 12 saat okulda geçirdiğim 1 saat den daha kolay ve zevkliydi.

Ben 9. sınıfım meslek lisesi bilişim bölümüne gidiyorum fakat 2 kişi bana sürekli uyuyor zorbalık yapıyor, kaç kere müdüre gitsem de pek sonuç olmuyor. Derste dahi yapıyorlar.

Benimle dalga geçiyorlar hem de fiziksel şiddet uyguluyorlar. Çıkışta önümü kesip beni tutuyorlar. Eşyalarımı çalmaya çalışıyorlar derste veya teneffüste herhangi bir zamanda. Hatta benim çantama iftira atmak için sigara dahi koymuşlardı. Sınıftakilerin hiçbiri beni de savunamıyor korkudan. Sürekli eve gelince ailemi rahatsız ediyorum bu yüzden. Bir şey yaparsan hayatını kötü yaparım diyor.

Müdüre gitsem de bir sonuç alamıyorum, sınıftakiler şaka yapıyor deyip geçiştiriyorlar.
Ne yapabilirim? Artık okuldan da soğumaya başladım.
Ben böyle şeyleri boş verip o kişilerle daha yakın arkadaş oluyorum hayatın tadı öyle çıkıyor.
Daha yolun başındasın şimdiden müdürü vs. araya sokarsan "velet" durumuna düşersin.

Hocam senle uğraştıkları zaman sen de onlarla uğraş. Sonra seni dövmeye çalışınca hemen hocaya söyle.

Lisede bu tip k*şarlar çok fazla. Kendileri uğraşırlar. Sen onlarla uğraşınca seni döverler.

Durumu MEB'e bildirin hocam, dilekçe ile oluyor ise detaylı bir şekilde öğretmenlerin zorbalığa karşı olan tutumunu da yazın, öğretmenlerin tavırları ciddi bir şekilde değişir ise yapmayı bırakırlar en sonunda, bırakmazlarsa artık önceki kadar rahatsız edici şekilde yapamazlar.
Hocam senle uğraştıkları zaman sen de onlarla uğraş. Sonra seni dövmeye çalışınca hemen hocaya söyle.

Lisede bu tip k*şarlar çok fazla. Kendileri uğraşırlar. Sen onlarla uğraşınca seni döverler.
Hocam bu da mantıklı olmayan bir yol, onlar gibi uğraştıktan sonra tekrar çıkışta keserlerse kötü şeyler olur, öğretmenler okul dışına karışmıyorlar çünkü genelde.