Winner

Bilgin
Arkadaşlar hayatım boyunca doğru dürüst kitap okumadım. Genelde hep paragraf çözerdim. Hukukçu olduğum için mesleğim gereği bol okuma yapmam lazım. Böyle bir alışkanlık nasıl edinebilirim? Ne önerirsiniz?

Kitap okuyan bir arkadaşın varsa birbirinizi teşvik edebilirsiniz.
Beni kitap okumaya bir arkadaşım başlatmıştı, beraber konuşuyorduk okuduğumuz kitaplar üstüne ve devamlılığı oluyordu okumanın.

İlgini çeken bir alanda edebi değeri olan bir kitap okuyabilirsin. Mesela Türk Edebiyatı aslında çok zengin ve renkli bir edebiyat. Nabizade Nazım, Refik Halid, Yakup Kadri, Ahmet Mithat Efendi, Reşat Nuri, Halide Edip, Halit Ziya Uşaklıgil ve daha nicesi hepsi birbirinden farklı ve renkli yazarlar. Daha sonra Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Fakir Baykurt gibi bir derdi olan yazarlarımızı okuyabilirsin. Bir derdi olan diyorum çünkü bu yazarlarımız her zaman bir şey anlatmak ister ve bunu öyle güzel edebi bir dille yapar ki mest olursunuz.

Sabahattin Ali'nin kitapları olabilir. Çok ince kitapları da var. Hem bu sayede okuduğun zaman sıkmaz.

İlgini çeken bir alanda edebi değeri olan bir kitap okuyabilirsin. Mesela Türk Edebiyatı aslında çok zengin ve renkli bir edebiyat. Nabizade Nazım, Refik Halid, Yakup Kadri, Ahmet Mithat Efendi, Reşat Nuri, Halide Edip, Halit Ziya Uşaklıgil ve daha nicesi hepsi birbirinden farklı ve renkli yazarlar. Daha sonra Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Fakir Baykurt gibi bir derdi olan yazarlarımızı okuyabilirsin. Bir derdi olan diyorum çünkü bu yazarlarımız her zaman bir şey anlatmak ister ve bunu öyle güzel edebi bir dille yapar ki mest olursunuz.
Bu biraz karma olmuş. İlk kere başlayanların 20 sayfa okuması bile kafi.

Sabahattin Ali'nin kitapları olabilir. Çok ince kitapları da var. Hem bu sayede okuduğun zaman sıkmaz.

Bu biraz karma olmuş. İlk kere başlayanların 20 sayfa okuması bile kafi.
Aslında çok karışık değil Hukuk okuyan birinin bahsettiğim yazarlardan keyif almaması çok şaşırtıcı olur. Günde kaç sayfa okuyacağı da günün şartlarına bağlı tabii ki.