@27294, mekatronik listede yok 🤔

@Kaays, en zoru gerçekten elektrik elektronik gibi görünüyor.

Mekatronik makine ve elektriğin harmanlanmış hali gibi bir şey sadece kendi alanında eğitim verilen bölümler daha zor olur daha derin konular işlenebilir.

Sizce okuması en zor mühendislikler nedir?
En zordan kolaya sıralayabilir misiniz rica etsem? 5-10 maddelik bir sıralama bekliyorum sizden.

Havacılık ve uzay, elektrik-elektronik, makine, elektronik haberleşme/elektronik, bilgisayar/yazılım,otomotiv, mekatronik, inşaat.
Sıralamaya endüstriyi eklemedim çünkü bana kalırsa boş bir bölüm olarak geliyor onların yapacağı işi alanında yüksek lisans yapmış bir mühendise de yaptırabiliyorsun ki belki de ülkede girilebilecek en kolay mühendislik endüstridir normalde bu kadar bir bölümü kötülemem ama gerçekten kadrosu ve eğitimi iyi denilebilecek bir üniversiteye 206 DGS puanı ile endüstri mühendisliğine geçiş yapan birini gördükten sonra o bölümün gözümde pek bir değeri kalmadı.
Sıralamada bazı benzer bölümler farklı bir bölümden aşağıda görünüyor ama ona takılmayın iş bulma kolaylığını göze almazsak muhtemelen ilk üçe fizik- matematik mühendisliği falan girer zaten listesinin yapılacağı çoğu bölümde matematik ve fizik temelli gelişen bölüm/meslek grupları.

Son düzenleme:
Tamamen okula bağlı bir durumdur bu elbette kağıt üstünde Elektrik-Elektronik ve Makine denir ancak okuldaki öğretim görevlisi hocalar ve profesörlerin zevkine kalmış bir mesele zorluk. Yine içerdiği derslerden dolayı bahsettiğim mühendisliklerdir ancak iyi bir okula gidiyorsanız oradaki Endüstri Mühendisliği bile ortalama Anadolu üniversitelerindeki programlardan zordur emin olun.

Tamamen okula bağlı bir durumdur bu elbette kağıt üstünde Elektrik-Elektronik ve Makine denir ancak okuldaki öğretim görevlisi hocalar ve profesörlerin zevkine kalmış bir mesele zorluk. Yine içerdiği derslerden dolayı bahsettiğim mühendisliklerdir ancak iyi bir okula gidiyorsanız oradaki Endüstri Mühendisliği bile ortalama Anadolu üniversitelerindeki programlardan zordur emin olun.
Türkiye'de iyisiyle kötüsüyle bile sıralamak gerekirse Elektrik Elektronik her zaman en zoru olmuştur, inanılmaz bir ders programı var bir mühendislik bölümüne göre. Eğitmen kadrosu zorluğu elbette ayrıdır ama tartışılmaz bir gerçek varsa o da Elektrik Elektroniğin ne kadar kapsamlı müfredata sahip olduğudur.

Hacı Elektrik Mühendisliği okuyorum. Noramlde son akşam çalışıp 90 altında aldığım olmadı hiçbir zaman. İlk ve orta öğretimde ortalamam 95'in altında olmazdı. Şimdi 50 almak için 3 hafta çalışıyorum.