Şuan ki sistemde çok zor. Zorluklar üstünden gelinebilmesi için varlar hayatlarımızda. Kendimden örnek vereyim. Tarih bölümü yazacağımda ilk açıköğretim yazdım. Çünkü şehir içi üniversite gelmiyordu şehir dışına gitseydim aileme yük olacaktım. Annem özel hastanede tedavi görüyordu, bir yandan kardeşim koleje gidiyordu. Bir de üstüne ben şehir dışına gitsem babam zorlanacaktı. Açıköğretim yazdım bende. Açıköğretim yazdığım için büyük bir tepkiyle karşılanmıştım. Babam, ben seni okuturum ne olacak açıköğretim yazılır mı diye söylenip duruyordu. Onun maksatı tabii ayrıydı. Akrabalar çocuklarının üniversite sonuçlarını paylaştığı için babamda paylaşıp gururlanmak istiyordu. Onu bu duygudan mahrum bıraktımıştım.

Üniversite okusam tamam da açıköğretim okuduğum için babamın gözünde bir halta yaramayan kişiydim. Gözlerinden davranışlarından anlıyordum. Babamın mantığında açıköğretimliysen iş bulacaksın mantığı vardı çünkü. Açıköğretimli evde oturmaz, ders çalışmaz. Çalışır para kazanır ailesine bakar. Çoğu kişideki mantık bu. Öyle olunca 1.5 sene hem çalıştım hem okudum. Para biriktirdim altın yaptım. 2. senenin bahar döneminde işi bıraktım okula asıldım ve 3.24 ortalama yapıp Üniversiteye girdim. Bu durum gerçekten benim için zordu..
Açıköğretim ile ilgili sorun olursa bana sorabilirsin. Çünkü internette Açıköğretim ile ilgili bir şeyleri bilen insan sayısı çok az.