Rehber "oldgamesdownload.com" Nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dewberry
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
Korsanla ne alakası var sitenin? Sen şu an Battlefield 1942 satın alabilir misin?
Sonuç olarak sitede crack var mı? Var. Satışı olmayan oyunlar olduğu için korsana girmez tabi. Ama sırf crack var diye korsan olduğunu kimse söylemiyor.

Sonuç olarak sitede crack var mı? Var. Satışı olmayan oyunlar olduğu için korsana girmez tabii. Ama sırf crack var diye korsan olduğunu kimse söylemiyor.
Crack kelimesinin Türkçe anlamı "kırmak, kırılmak" demektir, bir yazılıma kırılmış yazılım dememiz için o yazılımın halihazırda bulunan bir DRM'si (Dijital haklar yönetimi - Vikipedi) olması ve bunun bypass edilerek kullanılmasına denir. Bu ve bu gibi sitelerde olan oyunlar genellikle DRM'si olmayan ya da tarihi geçmiş oyunlardır. Örnek veriyorum 2002'de çıkmış bir EA oyunu ve Battlefield serisinin ilk oyunu olan Battlefield 1942, bu oyun zamanında paralıydı şimdi ise kendi sitelerinde 10, yıla özel olarak yani 2012'de halka açık olarak oynanabilir hale geldi. Get Battlefield 1942 Free From Origin. ben şimdi EA'in herhangi bir bölge merkezine gidip "hey ben korsan olarak Battlefield 1942 hadi beni dava edin" dersen bir şey yapamazlar çünkü şirket oyunu ücretsiz hale getirdiği için sana dava açamazlar (isim hakları dışında, o da sen bir oyuna Battlefield 1942 ismini verirsen olur) yukarıda yazdığım "korsan olarak" kısmına şimdi geliyoruz işte, kendi sitesinde yukarıda paylaştığım linkin altında aslında indirme linki bulunuyor ama oyunu şirket kendi veri tabanlarından sildiği için erişemezsin yani bu oyunu ücretsiz oynamak suç değil ama resmi olarak da indiremezsin, bazı oyunlar kendi sitelerinde de indirilebiliyor ama onun için o kadar server çalışacak falan çok masraflıdır, şirket paraya bakar ücretisiz bir şeyi bile kendisi sağlamaz artık gidin vahşi doğadan bulursanız virüssüz indirin der. İşte virüssüzü bulabileceğin sitelerden biriside burasıdır. Tabi ki de ücretsiz olmayan ama oyunu yapan şirket kendisi piyasadan çekmiştir kimsenin oynamasını istemez telif hakkını saklı tutar, buna da yarım korsan diyebiliriz, koleksiyon yapmak istersin, para vererek sahip olmak istersin ama ne para verebilirsin ne ürüne sahip olursun, o zamanda resmi olmayan yerlerden indirmek olur, zaten orada da yapacak bir şey yoktur. Bu tür oyunlar vardır sitelerde.

Son düzenleme:
En güzel oyun indirme yeri emuparadise.me herhalde.

Eklenti olmadan indirilmiyor ama.
Bir de PC oyunları yok.

Millet cracksiz oyunları indirirken dikkat edin, eski DRM'ler sıkıntı çıkartabiliyor. Mesela eski Codemasters oyunları oynayacaksanız, StarForce DRM Windows'u çökertiyor ve yeniden yapılandırmanız gerekiyor.

TOCA Race Driver 3 indirdiğimde başıma gelmişti. Onun GOG sürümünü yükledim mis gibi çalıştı.

En güzel oyun indirme yeri emuparadise.me herhalde.

Eklenti olmadan indirilmiyor ama.
Bir de PC oyunları yok.

CDromance de efsanedir. PSP ve PS2 oyunları için hep oraya gidiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…