Sarrii99

Çalışkan
Hocam selamlar, ben OLED monitör sipariş verdim, yarın gelecek. Monitör geldikten sonra neler yaptınız ve temizlik işini nasıl yapıyorsunuz?

Hocam selamlar, ben OLED monitör sipariş verdim, yarın gelecek. Monitör geldikten sonra neler yaptınız ve temizlik işini nasıl yapıyorsunuz?
Öncelikle hayırlı olsun, 1 yıldır kendim nasıl kullanıyorsam ufaktan bahsedeyim. Hepsini Asus ile görüşüp onay alıp yapıyorum.

Ekran temizliği için 1 ya da 2 tane microfiber bez ya da microfiber gözlük bezi alın, distile su ("saf su") ile sileceksiniz ekranı sadece. İlk ekranı kapatın, 15 dk soğusun, sonra toz var ise microfiber ile tozunu alın. Ardından bir beze distile suyu püskürtüp dikey ve yatay şekilde silin. En sonunda yine microfiber de olur, gözlük bezi de olur, son temizliğini yapın. Uzun süre çizilme yaşamadan kullanırsınız. Distile su tozu da çok tutmaz, tozlanması da az olur.
Distile suyu eczanelerden alabilirsin, çok uygundur fiyatı.

Ben eski bir LCD temizleme spreyi kutusunu temizleyip içine doldurdum, son 6 aydır öyle temizliyorum. OLED monitörlerde de en mantıklı temizleme yöntemi saf sudur. Diğerleri kesinlikle uygun değildir.

OLED pixel temizliği için diyorsanız da;
İlk yapmanız gereken bence Windows ekran ayarlarından "Ekran hareketsiz iken monitörü kapat" ayarını açmak olacaktır, ben 3 dk ayarladım.
İkinci olarak yazılımdaki bütün ayarları açın, zaten açık olarak gelecektir hepsi. IPS gibi kullanmamaya özen gösterin.

İlk zamanlarda üff püf dedirtir ama bu olaylar, 1-2 ay sonra düzene giriyor ve artık eliniz kendi gidiyor, otomatikleşiyor; koruma hiç güdüsü :)

Öncelikle hayırlı olsun, 1 yıldır kendim nasıl kullanıyorsam ufaktan bahsedeyim. Hepsini Asus ile görüşüp onay alıp yapıyorum.

Ekran temizliği için 1 ya da 2 tane microfiber bez ya da microfiber gözlük bezi alın, distile su ("saf su") ile sileceksiniz ekranı sadece. İlk ekranı kapatın, 15 dk soğusun, sonra toz var ise microfiber ile tozunu alın. Ardından bir beze distile suyu püskürtüp dikey ve yatay şekilde silin. En sonunda yine microfiber de olur, gözlük bezi de olur, son temizliğini yapın. Uzun süre çizilme yaşamadan kullanırsınız. Distile su tozu da çok tutmaz, tozlanması da az olur.
Distile suyu eczanelerden alabilirsin, çok uygundur fiyatı.

Ben eski bir LCD temizleme spreyi kutusunu temizleyip içine doldurdum, son 6 aydır öyle temizliyorum. OLED monitörlerde de en mantıklı temizleme yöntemi saf sudur. Diğerleri kesinlikle uygun değildir.

OLED pixel temizliği için diyorsanız da;
İlk yapmanız gereken bence Windows ekran ayarlarından "Ekran hareketsiz iken monitörü kapat" ayarını açmak olacaktır, ben 3 dk ayarladım.
İkinci olarak yazılımdaki bütün ayarları açın, zaten açık olarak gelecektir hepsi. IPS gibi kullanmamaya özen gösterin.

İlk zamanlarda üff püf dedirtir ama bu olaylar, 1-2 ay sonra düzene giriyor ve artık eliniz kendi gidiyor, otomatikleşiyor; koruma hiç güdüsü :)
Sağ olun hocam, Asus XG27ACDMS modelini aldım ben de. Monitör geldikten sonra hemen manuel olarak piksel temizliği yapmalı mıyım, yoksa 8 saatte bir olarak ayarlayıp 8 saatte bir olarak mı yapayım? Bir de kutunun içinden microfiber bez sanırsam çıkacak, ayrı olarak bir tane de ben alacağım, yeterli olur değil mi?

Sağ olun hocam, Asus XG27ACDMS modelini aldım ben de. Monitör geldikten sonra hemen manuel olarak piksel temizliği yapmalı mıyım, yoksa 8 saatte bir olarak ayarlayıp 8 saatte bir olarak mı yapayım? Bir de kutunun içinden microfiber bez sanırsam çıkacak, ayrı olarak bir tane de ben alacağım, yeterli olur değil mi?

Hayırlı olsun. Temizleme yapmana gerek yok, 8 saatte bire ayarla, diğer ayarları da açık bırak. Kutu içinden gözlük bezi 1 tane çıkıyor; evet, 1 tane daha alırsın, yeter. Bu arada USB bağlantısını yap ve yazılım güncellemesini yap, Asus'un sitesinden kontrol et. Eski versiyon ise yenisi ile güncelle hemen.

Ekran temizliği için 1 ya da 2 tane microfiber bez ya da microfiber gözlük bezi alın, distile su ("saf su") ile sileceksiniz ekranı sadece. İlk ekranı kapatın, 15 dk soğusun, sonra toz var ise microfiber ile tozunu alın. Ardından bir beze distile suyu püskürtüp dikey ve yatay şekilde silin.
Bu muhabbeti son 2 senedir falan görüyorum, eskiden böyle bir şey yoktu sanki, LCD ekran temizleyici alır geçerdik. Nasıl bir sorun doğuruyor acaba? Ben de monitörü LCD ile sildikten sonra yağlı bir görüntü oldu, daha önce var mıydı sildikten sonra mı gözüme çarptı bilmiyorum. Bundan kaynaklı herhalde, keşke distile su ile silseydim.

Bu muhabbeti son 2 senedir falan görüyorum, eskiden böyle bir şey yoktu sanki, LCD ekran temizleyici alır geçerdik. Nasıl bir sorun doğuruyor acaba? Ben de monitörü LCD ile sildikten sonra yağlı bir görüntü oldu, daha önce var mıydı sildikten sonra mı gözüme çarptı bilmiyorum. Bundan kaynaklı herhalde, keşke distile su ile silseydim.

Çünkü OLED ekranlar bu kadar gündemde değildi. Son çıkan teknolojiler bu satılan LCD temizleyiciler ile hem çizilme hem de dediğiniz gibi yağlanma yapıyor. IPS panellerde pek sorun yaşamadım ben ama OLED'de o hatayı ben de yaptım ilk 1 ay. Allahtan çok sorun yaratmadan çözdüm. İçlerindeki kimyasallar monitör ekranları için, hele ki OLED'ler için ciddi sorun yaratıyor. Önce yapay zekaya sormuştum, o da tam bir şey söylememişti.

Hatta bu konuda atılan ZQLX marka temizleme suyu ile temizliyordum, sonra Asus'a mail attım. Dedim ben bundan pek memnun değilim, tam olarak ne yapmamız lazım dedim. Distile su, saf su ile temizleyin dedi ve yukarıda yazdığım sıralamayı anlattı ve 1 yıldır öyle temizliyorum, sıfır sorun. 2 hafta önce temizledim, hatta şu an 1 tane toz bile yok, yapışmıyor yüzeyine.

IPS'ler çok ciddi sorun olmuyor ama OLED'lerde saf su ile temizleme çok önemli. Çünkü paneli hasar gördüğü an ciddi masraf çıkabilir ve çizikler, yağlanmalar da can sıkar. Bir de neden 200-300 TL verip kimyasal alalım ki? Gidin eczaneye 60-70 TL'ye 1 litre saf su satılıyor.

Ben OLED televizyonu mu da onunla temizliyorum, sıfır leke bırakıyor.

IPS panellerde pek sorun yaşamadım
Yok hocam, benimki IPS. Sizce bundan dolayı mıdır yoksa aslında hep öyleydi ama ben sildikten sonra mı fark ettim? LCD temizleyiciyi eski monitörümde de kullanmıştım, böyle bir şey yoktu.

Laptop'umda da kullandım, onda da olmadı. Garantiye göndereceğim de kullanıcı hatası deyip yollarlar diye uğraşmak istemiyorum, zaman kaybı olur diye. AOC 24G4X benimkisi.

Kaplama mı hasar gördü, ne oldu bilmiyorum. Son çare, göndereceğim zaten de umarım kabul ederler.

Ben direkt camsille giriyorum çünkü koruyucu filmi çıkarmadım hala :D

Çünkü OLED ekranlar bu kadar gündemde değildi. Son çıkan teknolojiler bu satılan LCD temizleyiciler ile hem çizilme hem de dediğiniz gibi yağlanma yapıyor. IPS panellerde pek sorun yaşamadım ben ama OLED'de o hatayı ben de yaptım ilk 1 ay.
OLED'den ziyade samsung'un quantum dot teknolojisinin bir kusuru bu. WOLED'ler çok kötü değil.