Makaleler
5
Arkadaşlar selamlar,

Yazın sistemimi yenilemeye, 2K odaklı bir sisteme geçmeyi planlıyorum. Monitör olarak OLED almayı düşünüyorum ancak OLED yanığı, kısa panel ömrü gibi şeyler yaşar mıyım? Evde olduğum zamanlar bilgisayarı 10 saat kadar kullanıyorum. VA monitörüm gibi uyum sağlar mı sizce?

Arkadaşlar selamlar,

Yazın sistemimi yenilemeye, 2K odaklı bir sisteme geçmeyi planlıyorum. Monitör olarak OLED almayı düşünüyorum ancak OLED yanığı, kısa panel ömrü gibi şeyler yaşar mıyım? Evde olduğum zamanlar bilgisayarı 10 saat kadar kullanıyorum. VA monitörüm gibi uyum sağlar mı sizce?
OLED'i gerektiği gibi kullanırsanız, gelişen teknoloji ile beraber uzunca bir süre kullanırsanız.

Gerektiği gibiden kastım örneğin monitör aralıksız 4 saat kullanıldıktan sonra kendini dinlendirmek-temizlemek için bildirimde bulundu, bu tarz şeylere dikkat etmeniz yeterli olacaktır hocam.

Benim de önerim "2k" için G6 oled olacaktır.

Alınır, kesinlikle çok fark var. Ama sıcak bir bölgede yaşıyorsun, uzun saatlerde çalıştıracaksın öyle kriterlerin var. OLED benim bildiğim sıcak çalışıyor yapısı gereği zaten. Burn-in, ekran temizliği, panel seçimi derken zor tercih. Hatta panel kaplamasının daha hassas olduğunu hatırlıyorum konuşmalardan. 2 kişi çok deneyimli bu konuda, haberin olsun.
@2254 @BerkayZ87

Recep Baltaş, topladığı NASA sistem videosunda ASUS ROG XG27AQDMG OLED monitör kullandığından söz ediyor. Bence de olanak varsa OLED tercih edilmeli ama deneyimim yok. Bilen insanların yorumlarına kulak verin.

Kesinlikle OLED monitör almalısın, Samsung Odyssey G6 2K 240Hz modeli 28 bin TL öğrenci indirimi ile alırsan 16.799 TL'ye geliyor kesinlikle tavsiye ederim
Öğrenci indirimi lise öğrencisine geçerli mi? Yüzde kaç oranda indirim yapılıyor?
Recep Baltaş, topladığı NASA sistem videosunda ASUS ROG XG27AQDMG OLED monitör kullandığından söz ediyor. Bence de olanak varsa OLED tercih edilmeli ama deneyimim yok. Bilen insanların yorumlarına kulak verin.

Peki sizce 10k civarında 2K 240 Hz IPS monitör almak yerine OLED'e zorlamalı mıyım?

Son düzenleme:
Bu pazar OLED ekran aldık. Günlük kullanımlar için ideal değil, ekranın her tarafında aktif bir pixel oynatmanız lazım. PCden uzak olduğuna zamanlarda video açıp bırakıp gidin.