Bu bir sorun değil zaten, özellik. Nvidia'nın DLDSR teknolojisini kullanamıyorsunuz. ABL de yanmayı önlemek için koyulan bir önlem. Parlaklığı limitliyor. Bilerek tercih etmişler. 3 yıl garantili malum, sıfırıyla değişim yapmamak için sanırım. MSI ve Asus bunu OSD menüsüne bir seçenek olarak koyuyor, istersen aktif ediyorsun istemezsen etmiyorsun.
Bunun için iki modeli de kullanan bir kullanıcıdan yorum buldum:
Bu, AW2725D ile ilgili bir sorun değil ve yalnızca AW2725DF'de mevcut. Her iki monitörüm de var. AW2725D, Nvidia uygulamasını kullanarak DSC'yi kapatmadan DLDSR'yi kullanabiliyor. AW2725DF ise kullanamıyor. AW2725D ayrıca, AW2725DF'deki kısaltılmış HDMI bağlantı noktasının aksine gerçek HDMI 2.1 bağlantı noktalarına sahip. DLDSR kullanmak istiyorsanız, AW2725D'yi alın. Daha pahalı monitörün, HDMI bağlantı noktasını 144 Hz'de kullanmadan bu özelliği kullanamaması beni gerçekten sinirlendirdi. (Bu arada, HDMI üzerinden DLDSR'yi düzgün kullanmak istiyorsanız, AW2725D'deki HDMI üzerinden yerel 4K 120 Hz çözünürlüğü kaldırmak için bir çözüm yolu bulmanız gerekecek. DisplayPort, herhangi bir çözüm yolu olmadan sorunsuz çalışıyor.)
Anlaşılan D modelinde DLDSR kullanılabiliyor, parlaklık limitleyici de yok. SRGB moddaki gamma sorunu bunda da devam ediyordur muhtemelen, ama sizin kullanacağınızı sanmıyorum. SRGB modu kullanan çok az kişi var (mesela ben).