@Koneko Toujou, modellere ek yetenekler verilebilmesini sağlayan bir protokoldür MCP, tek 1 aracı ifade etmek yerine modeller ile araçlar arasındaki bağlantıyı standartlaştırıp kolaylaştırır. Yukarıda verilen örnekteki gibi silahlara takılan tüm eklentilerin aynı giriş yuvasına sahip olması diyebiliriz.
Çok çeşitli MCP'ler var ve dosyalara erişim veren MCP sanırım Filesystem MCP'si idi, güncel durumları bilmiyorum. Bu lanet şeyler çok hızlı gelişiyor ve takip etmesi zor.
Model Context Protocol Servers. Contribute to modelcontextprotocol/servers development by creating an account on GitHub.
MCP falan uğraşmak yerine OpenClaw vb şeyler de denenebilir, en son PewDiePie bir şey çıkarmıştı mesela.
VS Code üzerinden Roo Code ve Cline eklentilerine de bakılabilir; LM Studio veya Ollama ile localhost linki alıp bu eklentilere tanımlanırsa tıpkı GitHub Copilot gibi dosya oluşturma, düzenleme vb işlerin yapılabileceğini görmüştüm ama bizzat denemedim.
Ama önce bi' modeli chatbot olarak çalıştırıp performansından memnun kalmak lazım RX 580 ile