Orange Head
Yetkin
- Makaleler
- 1
Qwen-Image 2.1 Sansürsüz sürümünü birkaç gündür yerel olarak (offline) sürekli deniyorum ve oldukça beğendim. Gerçek anlamda sınır yok ve herhangi bir sansür uygulanmıyor. Görsel üretme ve düzenleme konusunda Gemini seviyesinde sonuçlar verebiliyor.
Test sırasında iki ekran kartı ve iki farklı sürüm kullandım: RTX 4060 Ti (8 GB) ve RTX 4070 (12 GB).
TEST SONUÇLARI
Q6_K Sürümü — RTX 4060 Ti (8 GB)
Q8_0 Sürümü — RTX 4070 (12 GB)
HANGİ KARTLA NE KULLANILMALI?
ÖZET
12 GB ve üzeri VRAM'e sahip RTX 4000 serisi veya dengi bir ekran kartınız varsa, doğrudan Q8_0 sürümünü indirip kullanabilirsiniz.
Ancak modelden tam verim almak için promptları doğru ve detaylı vermek çok önemli. Yapay zekâ yardımıyla hazırlanan promptlarla sonuçlar %99 oranında istediğiniz sonuca yakın olabiliyor.
Test sırasında iki ekran kartı ve iki farklı sürüm kullandım: RTX 4060 Ti (8 GB) ve RTX 4070 (12 GB).
TEST SONUÇLARI
- Üretim hızı: 2-3 dakika
- Kalite: 6,5/10
- Prompt takibi: Q8 kadar iyi anlamıyor.
- Durum: Önermiyorum.
- Üretim hızı: 40-55 saniye
- Kalite: 8,5/10
- Prompt takibi: Denileni anlıyor ve uyguluyor.
- Durum: Kesinlikle öneriyorum.
HANGİ KARTLA NE KULLANILMALI?
- 8 GB VRAM: Q8_0 önermiyorum. Q6_K açılıyor ve iş görüyor. Çok kötülediğime bakmayın; iyi bir prompt verirseniz hâlâ gayet kullanılabilir sonuçlar üretiyor.
- 12 GB+ VRAM: Doğrudan Q8_0 tercih edin. Özellikle RTX 4070 üzerinde sonuçlar oldukça tatmin edici.
ÖZET
12 GB ve üzeri VRAM'e sahip RTX 4000 serisi veya dengi bir ekran kartınız varsa, doğrudan Q8_0 sürümünü indirip kullanabilirsiniz.
Ancak modelden tam verim almak için promptları doğru ve detaylı vermek çok önemli. Yapay zekâ yardımıyla hazırlanan promptlarla sonuçlar %99 oranında istediğiniz sonuca yakın olabiliyor.
Son düzenleme: