Konu Başlıkları Gizle
Meta AI, ilk etapta açık kaynak modeller yayınlıyordu. Biri şey demişti forumlardan birinde: "AI yarışını Meta kazanacak.".
O tabi metin tabanlı sohbet botları için demişti bunu.
Muse Spark'ın efsane çıkışından sonra bugün itibarıyla Muse Imagine adlı text to image modeli yayınlandı.
Muse Image diğer tüm modellerin yapamadığını yapıp tek istemde GIF ve hareketli WEBP oluşturabiliyor. Bunu da yine içindeki kod araçlarını kullanarak yapıyor.
Örnek olarak Psikiyatrist Dr. Mustafa Merter'i çizmesini istedim. Normalde hiçbir AI çizemez. Çünkü Mustafa Merter hala yaşayan, bir AI modelinin eğitiminde kullanılacak kadar ünlü olmayan birisi. Ama ona rağmen çizdi. Görsel doğruluk %100.
O tabi metin tabanlı sohbet botları için demişti bunu.
Muse Spark'ın efsane çıkışından sonra bugün itibarıyla Muse Imagine adlı text to image modeli yayınlandı.
Muse Image: Ajanik Görüntü Üretimi
Muse Image, diğer tüm modellerden farklı olarak ajanik bir modeldir. Görsel üretimi sırasında belli başlı araçları çağırır.Kodlama
Görsel üretiminin doğruluğunu artırmak için kendi içinde bazı kod araçların çağırır. Görsel isteminde bulunduğunuzda düşünme adımlarında "Python'a başvuruyorum" gibi bir ifade görebilirsiniz bazen. Ayrıca görsel yerleşik web tabanlı uygulamalar, oyunlar geliştirebiliyor. Bunu da Muse Spark & Muse Image arasındaki iletişim sayesinde başarabiliyor. Yani hem düşünme modeli hem de görsel üretim modeli sürekli birbiri ile konuşuyor.Muse Image diğer tüm modellerin yapamadığını yapıp tek istemde GIF ve hareketli WEBP oluşturabiliyor. Bunu da yine içindeki kod araçlarını kullanarak yapıyor.
Web
Görsel üretimi sırasında internete başvurarak gerçek zamanlı bilgilere erişim sağlayıp güncel görseller üretebiliyor.Örnek olarak Psikiyatrist Dr. Mustafa Merter'i çizmesini istedim. Normalde hiçbir AI çizemez. Çünkü Mustafa Merter hala yaşayan, bir AI modelinin eğitiminde kullanılacak kadar ünlü olmayan birisi. Ama ona rağmen çizdi. Görsel doğruluk %100.
Gerçek Zamanlı İyileştirme, Düzenleme
İstem verdiniz. Görsel üretmeye başladı. Görseli üretti. O noktada size görseli göstermiyor. Görsel doğru mu, istenilen şekilde mi kontrol ediyor. Eğer görsel tamamen uygun değilse baştan oluşturuyor. Ama geneli doğru sadece küçük bir pürüz var. O pürüz için lokalize bir düzenleme, fine-tuning uyguluyor. Yani evet, ikinci bir isteme gerek kalmadan kendisi ürettiği görseli düzenliyor ve final çıktıyı size öyle veriyor. Efsane!Görsel Düzenleme
Görsel düzenlemesini yüksek doğrulukta yapıyor.Çoklu Referansla Üretim
İşte burası da parladığı bir diğer alan. 7 - 8 görsel verip o görseller üzerinden bir görsel üretimi istediğiniz zaman yüksek doğrulukta üretimi sağlayabiliyor.Arena'da Çıkar Çıkmaz İkinci Sırada
Ezcümle
Meta döktürüyor.
Son düzenleyen: Moderatör: