Elimde Seagate'nin 1TB taşınabilir HDD'si var ama zamanında yere düştüğü için HDD gitmiş durumda. Yere düşünce kafa diskin üstünde kaldığı için bende HDD'nin içini açtım ve kafayı diskin üzerinden alıp yerine koydum. Bunu yapınca HDD sistemde gözükmeye başladı hemen verileri yedekledim. Bu süreden sonra da HDD çok sayıda bad sector oluşmuştu yanlış hatırlamıyorsam 4000-5000 civarı. Şimdi HDD'yi sisteme takınca disk dönüyor Windows'tan aygıt bağlandı sesi geliyor ama HDD dosya yöneticisinde gözükmüyor. Bu HDD çalışabilir hale getirilebilir mi?
Elimde Seagate'nin 1TB taşınabilir HDD'si var ama zamanında yere düştüğü için HDD gitmiş durumda. Yere düşünce kafa diskin üstünde kaldığı için bende HDD'nin içini açtım ve kafayı diskin üzerinden alıp yerine koydum. Bunu yapınca HDD sistemde gözükmeye başladı hemen verileri yedekledim. Bu süreden sonra da HDD çok sayıda bad sector oluşmuştu yanlış hatırlamıyorsam 4000-5000 civarı. Şimdi HDD'yi sisteme takınca disk dönüyor Windows'tan aygıt bağlandı sesi geliyor ama HDD dosya yöneticisinde gözükmüyor. Bu HDD çalışabilir hale getirilebilir mi?
İçinde değerli verileriniz varsa yanmış diskten bile veri alırsınız. Diskte önemli veriniz varsa en yakın profesyonel veri kurtarma merkezlerinden birinde kurtarabilirsiniz, pahalıya patlar ama kurtarırlar
Bende de 2 TB vardı. Fişli şekilde çalışıyordu. Tam veri aktarırken annem takıldı kablosuna yere düşüp bozulmuştu. Bütün anılarım o diskteydi. Evde öyle duruyordu. Hatta içini açıp bakmıştım. Aradan birkaç yıl geçti. Ankara Kızılay da veri kurtarma merkezi vardı. Oraya gittik gösterdik adamlar hiçbir şekilde onarılamayacağını çöpe atmamı söylediler. Bende bazen PC'ye takıp belki çalışır da verileri alırım diye umutlanıyordum. Aradan gene yıllar geçti. Laptopumdan bakıyordum sonra diski koltuğa yan koydum. Bir açıda durunca görmeye başladı. Hemen verileri taşıdım. O şekilde bekleye bekleye hepsini attım. Ara ara bir noktada 5 dakika takılıyordu. Bu da böyle bir hikaye. Sonuç olarak hepsini kurtardım.
HDD'lerin açılması kesinlikle steril ortamda yapılması gerekiyor. Havada tutulan toz, duman partikülleri ve mesela saç telleri HDD'nin çalışma sırasında bozulmasına neden olabilir.
HDD'lerin açılması kesinlikle steril ortamda yapılması gerekiyor. Havada tutulan toz, duman partikülleri ve mesela saç telleri HDD'nin çalışma sırasında bozulmasına neden olabilir?
Basınç demeliydim hocam. Tam vakum olmuyor. Dış ortamla aynı oranda bir basınç yok HDD içinde. Her şeyin sabit durması için ayarlanan bir basınç var. Normal hava girişi dengeyi bozar.