atlasrise 10

Becerikli
Merhaba, 2 ay öncesine kadar sorunsuz kullandığım HDD an itibariyle ölü durumda sanırım. Steam'de oyun yüklemeye çalıştığımda %99'da kalıyor, içindeki oyunlar ya açılmıyor açılsa da çok geç açılıyor ve kasıyor. 2 gün önce format attım ancak gene de sonuç aynı. Test verilerini aşağıya bıraktım.

1756674282991.webp

Tekrar health test yaptım ve sonuç:

Dosya Ekleri

• 1756589544274.webp
    1756589544274.webp
    60,2 KB · Görüntüleme: 75
  • 1756589550685.webp
    1756589550685.webp
    71 KB · Görüntüleme: 59
  • 1756589557767.webp
    1756589557767.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 77
Merhaba, 2 ay öncesine kadar sorunsuz kullandığım HDD an itibariyle ölü durumda sanırım. Steam'de oyun yüklemeye çalıştığımda %99'da kalıyor, içindeki oyunlar ya açılmıyor açılsa da çok geç açılıyor ve kasıyor. 2 gün önce format attım ancak gene de sonuç aynı. Test verilerini aşağıya bıraktım.

Eki Görüntüle 180322
Tekrar health test yaptım ve sonuç:
1. Durum Değerlendirmesi:
- SATA Sağlığı: HDD'nin genel sağlığı ortada. SMART verisine bakınca "C5 Current Pending Sector" kısmında bir uyarı var, bu da HDD'nin potansiyel sorun yaşadığını gösteriyor.
- Kötü Sektörler: "Reallocated Event Count" sıfır ama "Current Pending Sector" yüksek olduğu için sistem yeni yazma işlemleri sırasında sorun yaşıyor olabilir.

2. Olası Çözümler:
- Veri Yedekleme: HDD'deki önemli verileri hemen bir dış diske veya buluta yedekleyin. Bu, veri kaybını önlemek için kritik.
- Diskin Tamir Edilmesi:
- Chkdsk Kullanımı:
- Komut İstemi’ni yönetici olarak açın.
- "chkdsk D: /f /r" yazarak çalıştırın (D: sürücüsü yerine ilgili diskiniz için doğru harfi kullanın).
- Bu işlem, hatalı sektörleri bulabilir ve düzeltmeye çalışabilir.
- Diagnostik Araçları Kullanın:
- WD'nin kendi diagnostic aracını indirip HDD'yi test edin. Geniş kapsamlı bir tarama yapın.

3. HDD Değiştirme Seçeneği:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, HDD'nin tamamen bozulmuş olabileceğini düşünmelisiniz. Bu durumda yeni bir HDD veya SSD satın almayı düşünün.

4. Uzun Vadeli Çözüm:
- HDD kullanmaya devam ederseniz, veri kaybı riski devam eder. Yedekleme yaparak yeni bir sürücü temin etmeniz önerilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra durumu gözlemleyin ve gerekirse bir uzmana danışın.