noctua

Gelişen
Yeni aldığım monitörde 3,5 (üç buçuk) tane ölü piksel var. Konumu ve küçüklüğü itibarıyla rahatsız etmiyor, göze batmıyor. Ancak monitörün yeni olması ve bu ölü piksellerin ileride artması ihtimali monitörü iade etme konusunda düşündürüyor beni. Önerilerinizi alabilir miyim?
Not: Monitör Amazon'daki bir satıcıdan alındı.

bf5ca97f-5938-4f8d-9245-32c3bcbc8649.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İade edin, birkaç hafta önce aldığım monitörde de aynısı oldu, 4-5 tane ölü piksel vardı, bazıları bir seyolmaz dedi ama ben garanti olsun diye iade ettim.

Cevaplar için çok teşekkürler. Normalde görmezden gelmeye meyilliydim fakat madem tüm arkadaşlar iadenin makul olduğu görüşünde, öyle yapayım.
Peki bu ölü pikselleri sebep göstererek iade talebi oluşturmak sorun olur mu? Yani ölü piksel varsa garantiye/servise gönderelim der mi Amazon yoksa hatalı ürün kabul edip iade alır mı direkt satıcı kendi olmamasına rağmen? Normalde 14 günlük cayma hakkının ilk haftasındayım fakat satıcının yazdığına göre 6'dan azsa ölü pikseller normal kabul ediliyormuş.

@Vâveylâ @IceMan @Toby Fox

Cevaplar için çok teşekkürler. Normalde görmezden gelmeye meyilliydim fakat madem tüm arkadaşlar iadenin makul olduğu görüşünde, öyle yapayım.
Peki bu ölü pikselleri sebep göstererek iade talebi oluşturmak sorun olur mu? Yani ölü piksel varsa garantiye/servise gönderelim der mi Amazon yoksa hatalı ürün kabul edip iade alır mı direkt satıcı kendi olmamasına rağmen? Normalde 14 günlük cayma hakkının ilk haftasındayım fakat satıcının yazdığına göre 6'dan azsa ölü pikseller normal kabul ediliyormuş.

@Vâveylâ @IceMan @Toby Fox
Amazon iadeyi genelde ters çevirmiyor. 6 ölü piksel olayı da boş direkt iade edin.

Amazon iadeyi genelde ters çevirmiyor. 6 ölü piksel olayı da boş direkt iade edin.
Teşekkür ederim hocam, öyle yapacağım. Ölü pikselleri özellikle belirtmek isteme sebebim bir çeşit mimleme falan vardır belki sebepsiz iade için, ona takılmayayım diyeydi. Hani keyiften değil de ürünün kusurlu olması sebebiyle iade ettiğim belli olsun babında.