Omarch Linux'da disk şifrelemesini kapatmak mümkün mü?

Makaleler
16
Yer
LTAF
Arkadaşlar selam. Omarchy Linux'u denemek istiyordum bir müddet önce fakat aklımdan çıkmıştı. Yusuf İpek videosunu çekmiş, karşıma çıkınca tekrardan aklıma geldi.

Fakat aklıma takılan diğer bir soru ise bu dağıtımın çok "opinionated" olduğu için disk şifrelemeyi zorunlu olarak açık tutması. Ben istemiyorum abi disk şifrelemesi yapmak, bunu kapatmanın bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dağıtımı ilk defa duyuyorum. LUKS ile şifrelidir herhalde. Geri alamazsın, yeniden kurulum yapman gerek.

Dağıtımı ilk defa duyuyorum. LUKS ile şifrelidir herhalde. Geri alamazsın, yeniden kurulum yapman gerek.
Kurmadim zaten. Sorun su ki, kurulumda zorunlu olarak encryption yapiyor. Ben yapmasini istemiyorum. Dagitimi begensem de bu adam ben kendime Linux yaptim alin siz de bakin kafasinda yaptigi icin sifrelemeyi zorunlu tutmus.

Kurmadim zaten. Sorun su ki, kurulumda zorunlu olarak encryption yapiyor. Ben yapmasini istemiyorum. Dagitimi begensem de bu adam ben kendime Linux yaptim alin siz de bakin kafasinda yaptigi icin sifrelemeyi zorunlu tutmus.
Anladım dostum. Linux'da Windows'taki BitLocker gibi şifrelemeyi kapatamıyorsun. Başka bir dağıtım kuracaksın o zaman.
CryptSetup ile yapamaz mı?
LUKS CryptSetup kullanıyor zaten.

Anladım dostum. Linux'da Windows'taki BitLocker gibi şifrelemeyi kapatamıyorsun. Başka bir dağıtım kuracaksın o zaman.

LUKS CryptSetup kullanıyor zaten.
Onu demiyorum hocam, arkadaşıma attım konuyu bilgisi vardır diye.
sudo cryptsetup reencrypt --decrypt --header /path/to/new_header /dev/nvme0n1p3
/etc/crypttab taki /etc/fstab silip bootloaderı kontrol etsin dedi.
Detaylandırmadığım için havada kalmış.

Evet gerçekten de böyle bir şey var mış

Dostum seni yanlış anladım galiba. Sen kurmadan önce şifreleme seçeneğini kapatmak istiyorsun. Benim söylediğim kurduktan sonra olandı ama arkadaşın dediğine göre kurduktan sonra da yapılabiliyormuş. Kusura bakma.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…