Lucas

Başarılı
Cihaz
HP Victus 16.1 2025
HP'nin Gaming kategorisindeki laptopları için kullandığı OMEN Gaming Hub'da, sanki laptopları alırken on binlerce lira ödemiyormuşuz gibi (Amerika gibi ülkelerde de binlerce dolar harcanıyor), daha da fazla kâr elde etmek için reklam köşesi yapmışlar. OMEN Gaming Hub, arka planda sistem kaynaklarını da tüketen, oldukça verimsiz ve hantal bir uygulama. Bunun üzerine de reklam ekleyip arka planda bizlere reklam göstererek kâr elde etmeye çalışmaları, firma açgözlülüğünden başka bir şey değil. Reklamları kapamak için yapabileceğim bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-06 090134.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-06 090134.webp
    205 KB · Görüntüleme: 70
Omenmon diye bir GitHub projesi var onu deneyebilirsin ben denedim bana kontrolü tepkisiz ve zor gibi geldi mecbur geri döndüm.

Ben bu zamana kadar verimli ve hantal olmayan bu tarz bir marka utility programi gormedim. Hepsi boyle maalesef. Reklam konusuna gelince muhtemelen programin kaynak tuketimini az da olsa artiriyor ama oradan para kazandiklarini pek sanmiyorum zira HyperX kendi markalari zaten. Gectigimiz yillarda HP satin almisti.

Ben bu zamana kadar verimli ve hantal olmayan bu tarz bir marka utility programi gormedim. Hepsi boyle maalesef. Reklam konusuna gelince muhtemelen programin kaynak tuketimini az da olsa artiriyor ama oradan para kazandiklarini pek sanmiyorum zira HyperX kendi markalari zaten. Gectigimiz yillarda HP satin almisti.
Google'ın reklam hizmetlerini kullanıyor, şu anda daha ilk reklmalarını verdikleri için kendi reklamlarını koymaları normal ancak ileride başka reklamlar almaya başlayacaklardır.